Liverpool kalecisi Alisson "Sinan Bolat" golü attı, Klopp rahat bir nefes aldı!

16.05.2021 - 20:45 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 11:14

Liverpool'un Brezilyalı kalecisi Alisson Becker, West Bromwich'e karşı son saniyede kafa golü atarak takımına 3 puan kazandırdı. Alisson'un bu golü, milli kalecimiz Sinan Bolat'ın golüyle birçok açıdan benzerlik taşıyor.

Liverpool kalecisi Alisson "Sinan Bolat" golü attı, Klopp rahat bir nefes aldı!

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Ligi'nin 36. haftasında Liverpool, West Bromwich'e karşı deplasmanda tarihe mal olacak geri dönüşlerden birini futbolseverlere yaşattı. Maçın henüz başında 1-0 geriye düşen Klopp'un takımı, soyuna odasına 1-1'lik eşitlikle gitti. İkinci yarıda gol bulmakta zorlanan ekibin feryadına kaleci Alisson Becker yetişti. Becker, 90+5'te muazzam bir kafa vuruşuyla topu rakip ağlara gönderdi. Bu gol, kaleci Sinan Bolat'ın AZ Alkmaar'a attığı golü anımsattı. 

Liverpool, Şampiyonlar Ligi takibini bırakmadı

Alisson'un kafa golü, aynı zamanda Klopp'un ve Liverpool'un Şampiyonlar Ligi inadını yansıtan bir diğer faktör. Nitekim, bu galibiyetle birlikte Liverpool, 4. sıradaki Chelsea ile puan farkını 1'e çekti. Chelsea, önümüzdei hafta Leicester City ile evinde karşılaşacak. FA Cup'ta Leicester'a boyun eğen Londra ekibi, Çağlar'lı Leicester'a karşı bir daha zorlanacak olursa Liverpool, 4. sıraya yükselebilir. Eğer "Kırmızı Anka Kuşları" 4. sıraya yükselirse, Alisson'un golü Sinan'ın golünü biraz daha andıracak.

Neden Sinan'ın golüne benziyor?

Alisson'un bugün 90+5'te attığı kafa golü, Sinan Bolat'ın uzatma dakikalarında attığı golle birçok açıdan örtüşüyor.

  • İki kalecinin de kafa golü atması,
  • Topu gol noktasına profesyonelce göndermeleri,
  • İki golün de Standard Liege ve Liverpool için anlam ifade etmesi...

Sinan'ın attığı kafa golü sayesinde Standard Liege, AZ Alkmaar'la 1-1 berabere kalmış ve bu golle Şampiyonlar Ligi H Grubu'nu 3. sırada bitirip, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Liverpool, Chelsea'nin 2 maçtan birinde takılması durumunda; Alisson'un golüne farklı anlamlar yükleyebilir.

Liverpool'un Brezilyalı kalecisi Alisson, maç sonu; "Tanrı bugün elini başıma koydu..." diyerek rahmetli Diego Armando Maradona'nın "Tanrı'nın eli" cevabını anımsattı. 

Liverpool'un 2-1 üstünlüğüyle sona eren müsabakada, ev sahibi West Bromwich'in tek golünü 15. dakikada Robinson-Kanu kaydetti. Bu sonuçla, Liverpool 63 puanla 5. sırada Şampiyonlar Ligi takibini sürdürürken; West Bromwich 26 puanla ligin sonuna demirledi. 

Senin için hazırladığımız haberler