Liverpool Konate transferini bitiriyor! Ozan Kabak...

24.04.2021 - 17:39 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 17:53

Liverpool Leipzig'de oynayan Konate transferinde sona geldi. Peki Konate transfer edilirse Ozan Kabak Liverpool'da kalacak mı, Schalke'ye mi dönecek?

Liverpool Konate transferini bitiriyor! Ozan Kabak...

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig ekibi Liverpool, Bundesliga ekibi RB Leipzig'in stoperi Ibrahima Konate'ye 5 yıllık sözleşme teklif etti. Ada ekibinin bu transferi bitirme aşamasında olduğu kaydedildi. 

Liverpool Konate için ne kadar bonservis bedeli ödeyecek?

Sky'a göre, RB Leipzig Sportif Direktörü Markus Krösche, 21 yaşındaki Fransız futbolcu Konate'nin kulübün geleceği olduğunu söylese bile, Liverpool'un teklif ettiği bonservis bedelini geri çevirmeyecekleri belirtildi. İngiliz ekibinin bu transfer için 40 milyon Euro bonservi bedeli ödeyeceği de haberde yer aldı. 

 

Leipzig'de 92 maça çıkan Konate, 4 gol atıp 1 asist yaptı.

Liverpool Konate'yi alırsa Ozan Kabak Schalke'ye mi dönecek?

Liverpool, Virgil van Dijk'ın sakatlanmasının ardından Schalke 04 forması giyen milli futbolcumuz Ozan Kabak'ı kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Geçtiğimz günlerde Alman basını, Bundesliga'da küme düşen Schalke'nin Liverpool’dan Ozan Kabak’ın bonservisini alıp almayacağı konusunda en geç Mayıs ayına kadar yanıt beklediğini yazmıştı.

 

Liverpool'un bu konuda henüz bir girişimi olmadı ancak Konate transferinde sona gelinmesi Ozan'ın geleceği hakkında soru işareti yarattı. 

Ozan Kabak’ın bonservis bedeli ne kadar?

Liverpool’un Ozan Kabak’ı bonservisiyle transfer edebilmesi için 18 milyon Sterlin ödemesi gerekiyor. Ada ekibi, 21 yaşındaki futbolcuyu devre arası transfer döneminde 1.5 milyon Sterlin’e kiraladı.

 

Ozan Kabak Galatasaray’dan Stuttgart’a 11, Stuttgart’tan Schalke’ye 15 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu.

 

Ozan Kabak’ın Liverpool’daki performansı

Ozan Kabak Liverpool forması ile 12 maça çıkarken, başarılı stoper henüz gol veya asist üretemedi. 

Senin için hazırladığımız haberler