Liverpool-Leipzig rövanşı nerede oynanacak?

17.02.2021 - 12:43 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 14:54

Alman hükümetinin İngiltere’ye seyahat yasağı Şampiyonlar Ligi’ndeki Liverpool-Leipzig yarı final rövanş maçının nerede oynanacağı sorusunu gündeme getirdi. Ev sahibi avantajını yitiren Ozan Kabak’lı Liverpool, UEFA kurallarına göre rakibinin gelebileceği bir yer ve saha bulmak zorunda kaldı.

Liverpool-Leipzig rövanşı nerede oynanacak?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Almanya hükümetinin mutasyonlu virüsün yoğun olduğu İngiltere’den ülkeye seyahati yasaklaması üzerine Budapeşte’de oynanan Leipzig-Liverpool karşılaşmasının rövanşının nerede oynanacağı da henüz belli değil.

Saha bulamayan 3-0 yenik sayılıyor

UEFA’nın sezon başında yayınladığı talimata göre maçların gerçekleşme sorumluluğu ev sahibine ait. Yani bunu dün akşam oynanan karşılaşmaya uyarlarsak, İngilizlere uygulanan ülkeye giriş yasağı nedeniyle Leipzig kulübü karşılaşmanın Budapeşte’ye aldırmak ve Liverpool’un da buraya yaptığı seyahatin tüm masraflarını ödemek durumunda kaldı. Alman kulübü eğer saha gösteremese ve belirlenen sürede ayarlamaları yapamasaydı, karşılaşmada 3-0 hükmen yenik sayılacaktı.

 

2 haftalık karantina şartı

İki ekibin 10 Mart günü Liverpool’da oynamaları gereken rövanş karşılaşmasının durumu da şu an için belirsiz. Çünkü Leipzig’in bağlı olduğu Saksonya eyaletinde uygulanan korona koruma kurallarına göre İngiltere’ye gidip eyalete geri dönenlerin istisnasız 2 hafta süreyle karantinaya girmesi gerekiyor. Buna sporcular da dahil.

Gözler Liverpool'a çevrildi

UEFA’nın talimatında ise bu durum için belirlenen sorumlu yine ev sahibi yani şimdiki durumda Liverpool. Talimata göre misafir takım maça gelip ülkesine dönüşü konusunda kısıtlamalara tabiyse yine ev sahibi konumunda olan kulüp misafir takımın rahatlıkla gelip dönebileceği kısıtlama olmayan başka bir ülkede UEFA standartlarına uyan alternatif bir saha önermek zorunda. 

Leipzig Liverpool'a tazminat ödeyecek

Eğer ev sahibi kulüp önerecek bir saha bulamazsa maçın yeri ve günü konusunda son kararı UEFA verecek. Oluşan masraflar ise iki kulüp tarafından eşit şekilde bölüşülecek. Bunun yanında misafir kulüp olan Leipzig’in bu yıl 15,2 milyon Euro olan Şampiyonlar Ligi grup giriş ücretinin % 10’luk bölümünü de tazminat olarak ev sahibi kulübe ödemesi gerekecek.

Senin için hazırladığımız haberler