Arsenal 0-2 Liverpool (Maç Sonucu - Özet)

Ali Bozkurt
16.03.2022 - 23:47 | Son Güncellenme: 17.03.2022 - 01:00

Premier Lig 29. haftasında Arsenal kendi evinde Liverpool'u konuk etti. Karşılaşma Arsenal 0-2 Liverpool skoru ile sona erdi. İşte maç özeti ve detayları...

Arsenal 0-2 Liverpool (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

İngiltere Premier Lig 29. haftasında Arsenal kendi sahasında Liverpool'u konuk etti. İki takımında şampiyonluk için mutlak 3 puan ile çıktığı karşılaşma kazanan taraf 0-2 skorla Liverpool oldu. İşte tüm detaylar..

İlk yarısı 0-0 sona erdi

İlk yarıda Arsenal'ın net pozisyonları ile geçti. Liverpool, ilk yarıda rakibine üstünlüğü sağlayamadı ve savunma yaparak oyunu tutmaya çalıştı. Liverpool, rakip kaleye ilk yarıda sadece2 şut çekebildi. Mane ise ilk yarıda sadece 13 defa topla bulaşabildi.  Ev sahibi Arsenal ise ilk yarıda rakip kaleye sadece 3 şut çekebildi. Liverpool ilk yarıda 4 köşe vuruşu kazanırken ev sahibi ilk yarıda köşe vuruşu kullanmadan soyunma odasına gitti.

Mane, ikinci yarı başlar başlamaz attı ama...

Karşılaşmanın ikinci yarısına Liverpool hızlı başladı. Jordan Henderson'ın maç başlar başlamaz araya attığı topu Mane, ağlara gönderdi fakat ofsayta yakalandı. Jordan Henderson pozisyondan hemen sonra tekrar atak kurarak bu sefer Jota'yı koşturdu ama Arsenal stoperleri araya girdi.

Jota, çıkmadan önce skoru değiştirdi

Liverpool'da 52. dakikada oyuncu değişikliği için saha kenarına Firmino geldi. Jurgen Kloop, devam eden pozisyondan sonra Jota'yı oyundan çıkarıp, Firmino'yu oyuna alacaktı. Jota, devam eden pozisyonda Liverpol'u 1-0 öne geçiren golü attı. Golden hemen sonra ise Jota oyundan çıktı ve yerine Firmino girdi. Jota, bu sezon Liverpool formasıyla 7 maçta 7 gole ulaştı.

Çıkan attı giren attı

Liverpool'da oyuncu değişikliği yapan Jurgen Kloop, oyundan çıkmadan önce gol atan Jota'nın yerine giren Firmino, oyuna girdikten 10 dakika sonra Liverpool'u 2-0 öne geçiren golü attı.

Liverpool, lider ile puan farkını 1'e indirdi

Premier Lig'de 29 haftada Liverpool, zorlu Arsenal deplasmanından 3 puanla ayrıldı. Kırmızılılar, 2-0 kazandığı karşılaşma sonrasında puanını 69 yaparak lider Manchester City ile puan farkını 1'e indirdi.

İşte Premier Lig puan durumu

1 - Manchester City 70P

2 - Liverpool 69P

3 - Chelsea 59P

4 - Arsenal 51P

5-  Manchester United 50P

Senin için hazırladığımız haberler