Liverpool, Jürgen Klopp İle 2026 Yılına Kadar Sözleşme İmzaladı

İsa Kethüda
28.04.2022 - 18:11 | Son Güncellenme: 28.04.2022 - 19:17

Premier Lig haberleri... İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool, Alman teknik adam Jürgen Klopp'un sözleşmesini uzattı. İşte haber ile ilgili detaylar.

Liverpool, Jürgen Klopp İle 2026 Yılına Kadar Sözleşme İmzaladı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool, Alman teknik adam Jürgen Klopp ile olan sözleşmesini uzatma kararı aldı.

Liverpool'dan Klopp'a yeni sözleşme

The Athletic'ten David Ornstein'in haberine göre; Merseyside ekibi, mevcut sözleşmesi 2024 yılına kadar devam eden Jürgen Klopp ile yeni kontrat imzalama konusunda önemli bir adım attı.

Sözleşme 2026 yılına kadar uzatıldı

Haberde, Kırmızılar'ın başarılı teknik adamla 2026 yılına kadar yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. 

Başarıları

Bilindiği üzere, 54 yaşındaki teknik adam 2015 yılında Liverpool'da göreve başlamış ve uzun br aradan sonra İngiliz ekibini ligde şampiyon yapmıştı. Ayrıca, Kırmızılar ile 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Lig şampiyonluğu, 1 UEFA Süper Kupa şampiyonlğu, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu ve 2 kez de dünyada yılın antrenörü ödülünü kazanmayı başarmıştı.

Ligde ve kupada şamiyonluk peşinde

Öte yandan, Liverpool UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahasında İspanyol ekibi Villarreal'ı 2-0 mağlup etti ve rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.

Ayrıca, Merseyside ekibi ligde de Manchester City'nin 1 puan gerisinde 2. sırada şampiyonluğu kovalıyor.

Resmi açıklama

Liverpool, Alman teknik adamla yeni sözleşme imzaladığını resmen açıkladı. 

İmza sonrası bir açıklama yapan Klopp, "Hayatımdaki en önemli imzayı eşim Ulla ile evlenirken attım. Bir gün mutfakta otururken burada kalmak istediğini söyledi. İyi bir eş olarak, eşinizin kalmak istediği yerde kalmalısınız. Neler hissettiğimi anlatabilmek için kelime bulamıyorum. Çok mutluyum. Kendime şu soruyu sormam gerekiyordu? Liverpool'da daha uzun kalmam doğru muydu? Pep Lijnders ve Pete Krawietz ile oturduk konuştuk ve bunun bir 'Evet'! olduğunun sonucuna vardık. Bu kulüp bana enerji veriyor" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler