Liverpool, tahtını 90'da aldı

17.12.2020 - 00:47 | Son Güncellenme: 17.12.2020 - 00:59

İngiltere Premier Lig'in 13. haftasında Liverpool ile Tottenham, Anfield'da karşı karşıya geldi. Ligde lideri belirleyecek karşılaşmaya Jürgen Klopp'un öğrencileri fırtına gibi başladı ve adeta fırtına gibi bitirdi. Peki Liverpool - Tottenham maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı? İşte maçın detayları ve ligin yeni lideri...

Liverpool, tahtını 90'da aldı

İngiltere Premier Lig'in 13. haftasında Liverpool evinde Tottenham'ı konuk etti.

Zirvedeki kritik mücadelede galip takımı son dakika golü belirledi. Anfield'da oynanan maça Jürgen Klopp'un öğrencileri fırtına gibi başladı.

Kırmızılar, Tottenham kalesini arka arkaya yoklarken 26. dakikada Mohamed Salah'ın golüyle 1-0'ı buldu. Golden sonra Liverpool baskısını sürdürürken Tottenham oyunu kendi yarı sahasında karşıladı.

Mücadelenin 33. dakikasında Lo Celso'nun ara pasında kaleci Alisson ile karşı karşıya kalan Heung-Min Son eşitliği sağladı.

İkinci yarıda Liverpool baskıyı artırdı.

Mücadele berabere bitecek diye düşünülürken Liverpool'un Brezilyalı yıldızı Roberto Firmino 90. dakikada takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Bu sonuçla Liverpool puanını 28'e yükseltirken liderlik koltuğuna oturdu. Jose Mourinho'nun öğrencileri ise 25 puanda kaldı ve 2. sıraya geriledi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler