Liverpool - Tottenham: 1-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
07.05.2022 - 23:48 | Son Güncellenme: 07.05.2022 - 23:58

Premier Lig'de Liverpool ile Tottenham karşılaştı. Kritik maç 1-1 berabere biterken, iki takımın rakipleri Manchester City ve Arsenal avantaj kazandı.

Liverpool - Tottenham: 1-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 36. haftasında Liverpool ile Tottenham Hotspur karşı karşıya geldi. Kritik mücadele 1-1 beraberlikle sona ererken, iki takımın puan cetvelinde rakipleri olan Manchester City ve Arsenal, avantaj kazandı.

Gol perdesini konuk ekip açtı

Anfield'ta oynanan karşılaşmanın ilk devresinde gol sesi çıkmadı. 0-0 eşitlik ile soyunma odasına giren taraflar ikinci yarıya karşılıklı tehlikeler ile başladı. Maçın gol perdesi, Tottenham'ın yükselen yıldızı Heung-Min Son tarafından açıldı.

56. dakikada Kane, sağ kanattan ceza sahası yayına kadar taşıdığı topu sol kanattan içeriye doğru koşan Sessegnon'a attı. Sessegnon bekletmeden yerden altı pasın önüne çevirdi. Son, topu boş ağlara yuvarladı.

Cevap 74'te geldi

Tottenham'ın golünden sonra Liverpool, 74. dakikada cevap verdi. Alcantara'nın pasıyla ceza sahası yayına kadar gelen Diaz şut açısı bulur bulmaz sert vurdu. Tottenham savunmasına da çarpan top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

Kazanan City ve Arsenal oldu

Bu sonuç ile kendi evinde beraber kalan Liverpool, Manchester City'nin önüne geçme şansını kaçırdı. 1 puan alarak, puanını 83 yapan takım, City ile maç fazlası ile eşit puanda oldu.

Tottenham ise 4.'lük şansını kaçıran taraf oldu. Arsenal ile mücadele eden ekip, 62 puanda kalarak rakibinin önüne geçemedi.

Senin için hazırladığımız haberler