Liverpool'a ne olacak? Şampiyon...

14.03.2020 - 09:46 | Son Güncellenme: 14.03.2020 - 09:47

Liverpool'a ne olacak? Şampiyon...

Liglere 3 Nisan’a kadar ara veren İngiltere’de şampiyonluk tartışması sürüyor. Liverpool şampiyon ilan edilecek mi? Yoksa sezon oynanmamış mı sayılacak?

İngiltere’de şu ana kadar tam 590 kişide koronavirüs tespit edildi. Bu isimler arasında Mikel Arteta, Callum Hudson-Odoi gibi futbol dünyasının önemli isimleri de var. Toplamda 8 kişi bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İngiliz futbolu da bu gelişmeler ışığında ligleri 3 Nisan’a kadar erteledi. Peki akıllardaki soru sezon tamamlanabilecek mi? Eğer tamamlanamazsa Liverpool mu şampiyon edilecek yoksa sezon oynanmamış mı sayılacak?

The Telegraph gazetesinin kulüp yöneticilerine dayandırdığı habere göre ligde kalan maçların oynanamaması durumunda Liverpool şampiyon ilan edilecek. Bu duruma çok fazla itirazın olmadığı zira Liverpool ile en yakın rakibi Manchester City arasında 25 puanlık bir fark bulunduğu kaydedildi.

Premier Lig’in kurulduğu 1992’den bu yana hiç şampiyonluğu bulunmayan Liverpool en son 1989-90 sezonunda mutlu sona ulaşmıştı. 30 yıllık hasreti dindirmeye çok yaklaşan Kırmızılar bu sefer de koronavirüs engeline takıldı. Ancak sezon tamamlanamasa dahi şampiyon ilan edilmeleri bekleniyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler