Liverpool'da şimdi de ‘milli takım’ krizi

03.03.2021 - 17:40 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 17:48

Premier Lig haberleri… Bu sezon sakatlıklardan çok çeken Liverpool’da bu kez Alisson, Fabinho, Firmino ve Jota gibi isimlerin ay sonundaki milli maçlarda oynama ihtimali kriz yarattı. Jürgen Klopp, dönüşte karantinaya girmek zorunda kalacak yıldızlarını milli takımlarına göndermeyeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Liverpool'da şimdi de ‘milli takım’ krizi

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Premier Lig’de sıkıntılı bir sezon geçiren Liverpool’da dertler bitmiyor. Kırmızılar’da şimdi de yaklaşan milli takım takvimi kabus oldu. Bilindiği gibi mart ayı sonuna doğru milli maçlar nedeniyle liglere ara verilecek. 

         

Brezilya ve Portekiz karantina listesinde

İngiliz ekibinin üç Brezilyalı oyuncusu kaleci Alisson, Fabinho ve Roberto Firmino da ülkelerinin Dünya Kupası eleme karşılaşmalarına çağrılacak. Buna ek olarak Jota da Portekiz Milli Takımı’ndan davet alacak. Ancak İngiltere’de hem Brezilya hem de Portekiz korona açısından kırmızı riskli ülke sınıfında yer alıyor. 

Jürgen Klopp rest çekti

Bu ülkelere gidenler Ada’ya dönüşlerinde en az 10 gün karantinada kalmak zorunda. Eksikler nedeniyle bir türlü ideal kadrosunu kuramayan Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, futbolcuları İngiltere'ye döndüğünde karantinaya alınacaksa kendilerini göndermeyeceğini söyledi.

"Paralarını biz ödüyoruz, burada kalacaklar!"

Bu ilginç çıkışını “Futbolcuların parasını kulüpler yani biz ödüyoruz. Dolayısıyla da onların öncelik hakkı bize ait” sözleriyle savundu. Bu kararıyla UEFA ve FIFA ile ters düşmeyi göze alan Klopp’a, Liverpool Yönetimi’nin de destek verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Eğer Klopp’un futbolcularını milli takıma göndermeme kararı desteklenirse, diğer Premier Lig kulüplerinin de bu yolu izleyebileceği ve uluslararası çapta bir kriz yaşanabileceği vurgulanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler