Jürgen Klopp: "Tottenham - Liverpool maçının tekrarlanması gerekiyor"

04.10.2023 - 15:49 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 16:51

İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, Tottenham karşılaşmasının tekrarlanmasının gerektiğini açıkladı. Detaylar.

Jürgen Klopp: "Tottenham - Liverpool maçının tekrarlanması gerekiyor"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Tottenham-Liverpool müsabakasının 34. dakikasında Liverpool forveti Luis Diaz, topu ağlara gönderdi. Yan hakem pozisyonu ofsayt olarak yorumladı ve gol iptal edildi. Bu kararın direkt sonuca etki etmesi ise maçın tekrar edilmesine yol açabilir.

Merkez Hakem Kurulu maçtan sonra açıklama yaptı

İngiltere Merkez Hakem Kurulu pozisyon ile ilgili maçtan sonra, “Tottenham - Liverpool maçında Luis Diaz'ın verilmeyen golü açık ve bariz bir şekilde hataydı. Golün VAR müdahalesi ile verilmesiyle sonuçlanması gerekirdi, ancak VAR müdahale edemedi. PGMOL, hataya yol açan koşullar hakkında tam bir inceleme yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Söz komisyonda

Mirror’un haberine göre Premier Lig’in atanmış komisyonu Diaz’ın golünde oyun kurallarının ihmal edildiğine karar verirse Tottenham-Liverpool maçının tekrarına karar verilebilir.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Nuri Şahin milli takım kararını verdi!
Habere Git

Spor Hukukçusu pozisyonun etkisini yorumladı

JMW Solicitors Spor Hukuku Eşbaşkanı Stephen Taylor Heath, Mirror gazestesine verdiği röportajda Liverpool heyetinin maçtan bir kayıp aldığını hukuksal olarak açıklamasının zor olduğunu dile getirdi. 

Heath, bu oyunun bir at yarışı olmadığını ve sezon sonundaki şampiyonluk için sonsuz senaryoların olduğunu açıklayarak hukuken nihai galibiyette ve mağlubiyette bir etkisinin olmadığını dile getirdi. Spor hukukçusu Taylor Heath, bu maçtaki hatanın bir kişisel yaralanma olarak kabul edilebileceğini duyurdu.

Klopp: "Tottenham - Liverpool maçının tekrarlanması gerekiyor"

Liverpool’un Alman teknik adamı Jürgen Klopp, Tottenham-Liverpool maçındaki hatalı karar ile ilgili, “Tottenham - Liverpool maçının tekrarlanması gerekiyor. Muhtemelen gerçekleşmeyecek. Bunun daha önce yaşanmamış kadar eşi benzeri görülmemiş bir şey olduğunu düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Euro 2032 Türkiye’de!
Habere Git

Öte yandan İngiltere'de şu ana kadar hakem hatası nedeniyle sonucun değiştirilmesi veya oyunun tekrar oynanması gibi bir karar bulunmuyor.

Senin için hazırladığımız haberler