Remy, futbolu ne zaman bırakacak? Kendisi açıkladı...

31.12.2020 - 09:14 | Son Güncellenme: 31.12.2020 - 09:23

Çaykur Rizespor'da bu sezon ortaya koyduğu performansla dikkatleri üstüne çeken ve önceki yıllardaki günlerinden kesitler sunan Loic Remy, kariyeri hakkında konuştu. Galatasaray'ın transfer gündemine gelen Remy, Rizespor dönemi, planları ve futbolu ne zaman bırakacağı konusunda açıklama yaptı. Remy neler söyledi? İşte detaylar...

Remy, futbolu ne zaman bırakacak? Kendisi açıkladı...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un bu sezon başında kadrosuna kattığı Fransız golcü Loic Remy, kariyeriyle ilgili açıklamalar yaptı. Remy, Rizespor’un ilk tercihi olmadığını ancak; Türkiye’de çok güzel ve farklı bir deneyim yaşadığını dile getirdi. Remy, futbolu ne zaman bırakacağı konusunda da değerlendirmeler yaptı. 

“Sabah ezanını duyduğumda şok olmuştum”

Goal’e bir röportaj veren Remy, Rizespor’da yaşadığı günlere değindi. Tecrübeli forvet, "Yeni bir ülkede, yeni bir hayata alışmaya çalışıyorum. Başlarda çok zordu çünkü benim için çok büyük bir değişiklik olmuştu. Fransa'ya göre her şey epey farklı. Örneğin sabah ezanını duyduğumda şok olmuştum ama zamanla alıştım. Burada insan çok iyi davranıyorlar ve futbolu seviyorlar. Küçük bir şehirde yaşıyorum dolayısıyla her gittiğim yerde beni tanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Benevento’ya transferinde nasıl bir sorun çıktı?

Sezon başında aklında İtalya'ya gitmek olduğunu da belirten Remy, Rizespor'a gelme kararından pişmanlık duymadığını söylerken, "Sağlık kontrolünde problem çıkınca Benevento'ya transferim rafa kalktı. Başka teklifler de vardı ama ben Türkiye'ye gelmeyi seçtim. Türkiye futbol oynamak için ilgi çekici bir ülke. Burada oynamaktan keyif alıyorum ve takımıma gollerimle yardımcı oluyorum" dedi.

Türk futbolu hakkındaki düşüncesi

Türk futbolunun teknik ve taktik yönünün ağır bastığını da vurgulayan Fransız santrfor, "Burada İngiltere'dekinden farklı yoğunlukta bir futbol oynanıyor. Daha az tempo var ama bireysel yetenekleri üst düzey ilginç oyuncular da var. Antrenmanlar bile farklı. Ağırlıklı olarak teknik ve taktik çalışmalar yapılıyor. Fiziksel antrenmanlar ikinci planda kalıyor. Formumu korumak için özel antrenörümle beraber ekstra çalışmalar yapıyorum" şeklinde konuştu.

“Futbolu bırakmayı düşünüyorum”

Kariyeri boyunca sakatlık problemleriyle boğuştuğunu ancak şu an iyi durumda olduğunu belirten Remy, "Burada birkaç yıl daha kalmaya ve futbol oynamaya devam etmekten mutlu olurum. Ama sağlık durumumu takip etmeli ve durmam gereken zamanı bilmeliyim. Özellikle İngiltere'deyken sakatlıklardan çok canım yandı. 24 saat ulaşabileceğim bir fizyoterapistle anlaştım. Sakatlığımı atlatmama ve futbola dönmeme çok yardımı oldu. Bu sayede şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Bu kadar yardımının dokunacağını bilseydim daha önce böyle bir çalışma yapardım. Daha yapacak, takıma katacak çok şeyim var. Bu yüzden futbolu bırakmayı düşünmüyorum" diyerek kariyerine devam etme sinyali verdi.

Remy, futbolu bırakınca neler yapacak?

Emekli olduktan sonra futbolun içinde kalmayı düşünmediğini söyleyen 33 yaşındaki futbolcu, "20'li yaşlarımda bu konuda hiç düşünmemiştim ancak artık bıraktıktan sonra futbolun içinde kalmayacağımı söyleyebilirim. Başka bir sektöre geçmek istiyorum. Küçük oğluma büyüdüğünde yaptıklarımı göstermek istiyorum. Videolarımı, verdiğim röportajları ona izleteceğim. Futbolun zorlu bir yaşamı beraberinde getirdiğini ancak çalışarak her şeyin başarılabileceğini ona göstermek istiyorum. Umarım ilgisini çeker" ifadelerini kullandı.

Rizespor’da kaç gol attı?

Kariyeri boyunca Chelsea, Lille ve Olimpik Marsilya gibi dev kulüplerde forma giyen Remy, bu sezon Rizespor formasıyla 10 maça çıktı ve 6 gol atmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler