Lokomotiv’i durdurmak Galatasaray’ın elinde! 3 kilit isim

Ali Bozkurt
21.10.2021 - 00:45 | Son Güncellenme: 26.10.2021 - 21:32

UEFA Avrupa Ligi E grubunda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, grupta üçüncü maçında Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Galatasaray'ın rakibi Lokomotiv Moskova analizi...

Lokomotiv’i durdurmak Galatasaray’ın elinde! 3 kilit isim

Ali BOZKURT  AJANSSPOR - Twitter: @alibozkurtv
 

UEFA Avrupa Ligi E grubunda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, ikinci hafta maçında, Olimpik Marsilya ile Marsilya'daki Velodrome Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0'lık eşitlikle sona ererken sarı kırmızılılar, puanını 4'e yükselterek gruptaki liderliğini sürdürdü. Fatih Terim'in öğrencileri, grubun üçüncü haftasında Lokomotiv Moskova'ya konuk olacak. Galatasaray zorlu deplasmanda üç puan almak için mücadele edecek.

Lokomotiv Moskova’yı tanıyalım

Lokomotiv Moskova, 1923 yılında demiryolu işçileri tarafından kuruldu. Maçlarını Moskova'daki 28.800 kişilik Lokomotiv Stadyumu'nda oynuyor. 

Lokomotiv, tarihinde 3 kere Rossiyskaya Premyer-Liga şampiyonluğu, 2 kere Sovyetler Birliği Kupası, 8 kere Kubok Rossii, 3 kere de Superkubok Rossii'yi kazandı. Avrupa'da da başarılı maçlar çıkartan ekip 1997/98 ve 1998/99 sezonlarında UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda yarı final oynadı. 

Kadro değeri ne kadar?


Lokomotiv Moskova’nın güncel olarak kadro değeri 97 milyon Euro. Kadronun en değerli ismi ise 25 yaşındaki önlibero Dmitri Barinov (12 milyon Euro). Barinov’u sırasıyla Miranchuk (10 milyon Euro), Pablo (9 milyon Euro) ve Smolov (8 milyon Euro) takip ediyor. 

Lokomotiv Moskova bu sezon nasıl oynadı?


Ligde 10 maça çıkan Lokomotiv Moskova, 75 kez ceza alanında pozisyona girdi. Bunlardan 13’ünü değerlendirdi. 13 golden sadece biri kafayla atılırken diğerlerinin sağ ayakla gelmesi dikkat çekti. Attığı gollerin hepsi ceza sahası içinden gelen Rus ekibi kalesinde 8 gol gördü. Lokomotiv Moskova, ceza alanı dışından attığı 5 şuta direklere takıldı. Bu istatistikte de Smolov’un 3 topunun direkten dönmesiyle takımının en şannsız oyuncusu oldu. 

Son maçta ne yaptılar?


Lokomotiv’in en formda olan isimlerinden Zhemaletdinov, Rubin Kazan maçına sonradan girerek takımına son dakikada beraberlik golünü attı. Rubin Kazan’ın 2-0 önde götürdüğü maça ilk önce 4-4-3 başlayan Moskova, daha sonra 4-1-4-1 formasyonuna dönerek geride olduğu maçı çevirdi. Smolov ile Zhemaletdinov  puanı getiren isimler oldu. Maça kötü başlayan Rus ekibinin değişiklikler sonra toplanması ve rakip üstünde baskı kurmada etkili olması dikkat çekti. 

Performansları ile öne çıkan oyuncular kimler?


Fedor Smolov
Tin Jedvaj
Aleksandr Silyanov


Bu sezon kim ne kadar gol attı?


Fedor Smolov -  7 gol
Rifat Zhemaletdinov – 4 gol 
Konstantin Maradishvili – 2 gol


Bu sezon kim ne kadar asist yaptı?


Rifat Zhemaletdinov –  5 asist 
Murilo Cerqueira – 1 asist
Daniil Kulikov – 1 asist

Lokomotiv Moskava’da kim neler yapıyor?


Feder Smolov


31 yaşındaki santrafor oyuncusu bu sezon takımda en fazla gol atan oyuncu dikkat edilmesi gereken en önemli isim. Kaleyi gördüğü her yerden yoklayan Smolov’un başka bir özelliği ise topu defans arkasına atarak arkadaşlarına pozisyon hazırlaması. Ayağındaki topu rakiplerine çok zor veren Smolov’un klasik çakılı santrforun aksine top sürme özelliği de bulunuyor.  

Rifat Zhemaletdinov


Lokomotiv’in en formda olan isimlerinden birisi Zhemaletdinov. Rubin karşılaşmasının ilk yarısında dinlendirilen oyuncu işler zora girince oyuna alındı ve 2-0’lık yenilgiden takımını kurtaran isimlerin başında geldi. İki kanatta da oynayabilen Zhemaletdinov, gol bölgesine ikinci forvet olarak sızıyor. Smolov’a en çok asist yapan Zhemaletdinov’un kanattan içeriye doğru yaptığı toplu ve topsuz koşulara dikkat etmek gerekiyor. Attığı şutlar ve yaptığı ortaların tehlike yaratmaması için Zhemaletdinov’a çık dikkat edilmesi gerekiyor. 

Tino Anjorin


Lokomotiv’in Chelsea alt yapısında kiraladığı Anjorin, takımın en hareketli oyuncularından birisi. So tarafaa yakın oynadığı zaman etkisini arttırıyor. Takımı kötü oynarken bile gösterdiği iyi performansla dikkat çekti. Takımın en yaratıcı oyuncusu. Kendisine gelen ya da kazandığı topları kilit paslarla üçüncü bölgeye aktarıyor.  Arkası dönük top aldığında bile atak yönünü değiştirerek rakibin eksik yakalanmasını sağlaması onun başka bir özelliği. 


Dikkat edilmesi gereken diğer isimler


Gyrano Kerk 
François Kamano

Senin için hazırladığımız haberler