'Look at the tabela' Sergen Hoca!

12.11.2020 - 22:27 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 08:16

Beşiktaş haberleri... Sergen Yalçın, gençlere yer vermediği eleştirilerine tepki göstererek "6. haftada 2 yenilgi 2 beraberlik alsam ne diyeceksiniz? Herkes tabelaya bakıyor" diyerek kendisini savunmuştu. Ancak Yalçın, tecrübeli oyuncuları oynattığı halde 7 haftada 3 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Şimdi kamuoyu Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in meşhur sözüyle soruyor: 'Look at the tabela Sergen Hoca". Yalçın gençlere ne kadar süre verdi? İşte detaylar...

'Look at the tabela' Sergen Hoca!

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Geçen sezonun ortasında Abdullah Avcı'nın yerine gelen ve Beşiktaş'ı yukarı taşıyıp ligi üçünü sırada bitiren Sergen Yalçın, yeni sezona istediği gibi giriş yapamadı.

Önce Şampiyonlar Ligi sonra da Avrupa Ligi öne elemesine kaybederek, Avrupa defterini erkenden kapattı. Yalçın, Süper Lig'de 7 maçta 3 yenilgi ve 1 beraberlik alarak, 10 puanda kaldı. Bu tablo Sergen Yalçın'ın daha önce yaptığı bir açıklamayı yeniden akla getirdi.

Herkes tabelaya bakıyor

10 Eylül'e gidiyoruz... Beşiktaş Futbol Akademi'sinin başına getirilen Mehmet Ekşi için düzenlenen imza töreni... Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de bulunduğu toplantıda Yalçın, genç oyunculara değer vermediği eleştirilerine tepki gösterdi. Yalçın, "Genç oyuncularla oynayalım! Tamam ben genç oyuncularla oynayayım. 6 hafta 3 mağlubiyet 2 beraberlik alınca ne olacak? Bana diyeceksiniz ki 'Hocam sen büyük hocasın, genç oyuncularla oynuyorsun' Kimse böyle söylemiyor Türkiye'de maalesef.  Herkes tabelaya bakıyor.  Tamam ben genç oyuncularla oynayayım da tabela tarafı ne olacak? O tarafı çok önemli" dedi.

Geçen sezon daha çok oynattı

Geçen sezon Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz başta olmak üzere altyapı oyuncularına yer veren Yalçın, yeni sezondaysa Rıdvan'a daha az yer verirken, Ersin Destanoğlu'na 1 numaralı formayı vermeye devam etti. Yalçın, ilk 7 haftada genç oyunculara çok fazla şans vermeyip tecrübeli isimleri tercih etti.

7 maçta 3 yenilgi 1 beraberlik

Peki tabela ne oldu? Tabela tam da Sergen Yalçın'ın dediği gibi oldu: 3 mağlubiyet, 1 yenilgi! Tam birebir Yalçın sözlerine göre 6. hafta itibarıyla bakıldığında da tablo 2 mağlubiyet 1 beraberlik şeklindeydi. Bu durumda Sergen Yalçın gençleri oynatmadığı halde kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Yani Sergen Yalçın, gençlerin yerine daha tecrübeli isimlere yer verdiği halde gençlerle oluşabilecek kötü tablonun oluşmasına mani olamadı. Şimdi de kamuoyu soruyor: Tabela tarafı ne olacak? Veya Fatih Terim'in meşhur sözüyle 'Look at the tabela Sergen Hoca' denilse, şimdi cevabı ne olacak?

Sergen Yalçın bu sezon hangi genç oyuncuya ne kadar süre verdi?

Ersin Destanoğlu

  • 20 yaşında.
    Altyapıdan geldi.
    7 maçta 595 dakika süre aldı.

Rıdvan Yılmaz

  • 19 yaşında.
    Altyapıdan geldi.
    1 maçta 90 dakika süre aldı.

Ajdin Hasic

  • 19 yaşında
    Dış transfer.
    4 maçta 161 dakika süre aldı.

Atakan Üner

  • 21 yaşında
    Dış transfer
Senin için hazırladığımız haberler