Julen Lopetegui, West Ham'ın yeni teknik direktörü oldu!

İsa Kethüda
23.05.2024 - 13:07 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 13:16

Son dakika haberleri. İngiltere Premier Ligi takımlarından West Ham United, teknik direktörlük görevine Julen Lopetegui'yi getirdiğini açıkladı. Detaylar.

Julen Lopetegui, West Ham'ın yeni teknik direktörü oldu!

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden West Ham United, teknik direktörlük görevine Julen Lopetegui'yi getirdiğini duyurdu.

Resmi açıklama

İngiliz kulübünden yapılan açıklamaya göre, Julen Lopetegui'nin teknik direktör olarak atandığı ve 1 Temmuz'da resmi olarak görevine başlayacağı belirtildi. 

"Kulübe damgamızı vurmaya çalışacağız"

Kulüp sitesine açıklamalarda bulunan Julen Lopetegui, "Öncelikle bu büyük kulübün geleceğinin bir parçası olabildiğim için çok mutluyum. Kulübe damgamızı vurmaya çalışacağız. Bir antrenör olarak tutkum her zaman daha iyi olmak, daha fazla ve daha büyük hedeflere ulaşmak ve oyuncuları, takımı teşvik etmek ve geliştirmektir. 

"Olmak istediğim yerdeyim"

Ve rekabet etmek çünkü futbol bununla ilgili; rekabet etmek. Bu konuda çok iddialıyız. Olmak istediğim yerdeyim. Buradayım çünkü burada olmak istiyorum. West Ham'ın beni seçmesinden dolayı çok mutluyum çünkü ben de West Ham'ı seçtim, dolayısıyla bu konuda gerçekten mutluyuz" dedi.

Çalıştırdığı takımlar

57 yaşındaki İspanyol teknik adam son olarak Wolverhampton'ı çalıştırmıştı. 8 Ağustos 2023 tarihindeki görevinden ayrılan Lopetegui kariyerinde Sevilla, Real Madrid, İspanya Milli Takımı, Porto, İspanya U21, U19, RM Castilla ve Rayo Vallecano gibi takımları çalıştırdı.

Bilindiği üzere West Ham United'ı David Moyes çalıştırıyordu. İngiliz kulübü ligi 52 puanla 9. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler