Loris Karius, geleceği ile ilgili konuştu! Beşiktaş...

11.04.2020 - 18:02 | Son Güncellenme: 11.04.2020 - 18:33

Loris Karius, geleceği ile ilgili konuştu! Beşiktaş...

Beşiktaş'ın Alman kalecisi Loris Karius, ünlü Youtuber Orkun Işıtmak ile FIFA oynadı ve soruları yanıtladı.

Türkçe öğrendiğin ilk kelime neydi?

"Sadece basit kelimeler. Günlük hayatta bilmem gereken şeyler gibi. Evet, Hayır, günaydın, teşekkürler, afiyet olsun, sonra. Bu tür kelimeler. Bu zor ama el hareketleri ile sadece bir kaç kelime yapabilirim."

En sevdiğin Türk yemeği?

"Çok fazla şey var. Kahvaltı olarak menemeni severim. Buraya gelmeden önce hiç denememiştim, gerçekten güzel. Kendim hiç pişirmedim ama sanırım yapabilirim, bir sorun görmüyorum. Belki de yapamam ama kendime güveniyorum. Çok iyi kebap restourantları var. Türk yemekleri bence genel olarak çok iyi. "

İstanbul ve Türk insanı hakkında ne düşünüyorsun?

"Bence istanbul türünün tek örneği. Çılgın bir şehir, çok fazla insan yaşıyor. Ama aynı zamanda da gerçekten güzel. Bulabileceğiniz çok özel çok güzel noktalar var burada. Bence güzel şehirlerden birisi."

Türkiye'de İstanbul'da farklı bir yerde bulundun mu?

"Bodrum. Küçükken ailemle Antalya'yı görmüştüm. Ve tabii ki takım oalrak neredeyse bütün şehirlere gittik. Ama maçlar için seyehat ettiğimizde çok fazla görmedim. "

Türk insanı hakkında ne düşünüyorsun?

"İnsanlar biraz Almanlardan farklı. Genellikle çok dost canlısı ve yardımseverler. Beni gördüğüne mutsuz olan yardımcı olmayan birisiyle karşılaşmadım. Ya da bir şeye ihtiyacım olduğunda yardım etmek istemeyen."

Günlük hayatta neler yapıyorsun?

"Kahvaltı, spor ve egzersiz yapıyorum, güne başlangıç aktiviteleri, yemek pişiriyorum. Bol bol film ve dizi izliyorum. Play Station oynuyorum, arkadaşlarımla facetime yapıyorum. Diğer insanlardan farklı bir şey yapmıyorum. Şu an yapabileceğimiz şeyler bunlar. Herkesin güvenliği için evlerimizde kalmalıyız. "

Türk kızları hakkında ne düşünüyorsun?

"Aslında emin değilim. Dışarı çıktığımda genellikle insanlar yanıma geliyorlar fotoğraf çektirmek istiyorlar, bu gibi şeyler. Ama bana bir şey söylediklerinde genellikle anlamıyorum. Sadece gülümsüyorum. Evet birçok insan ingilizce bilmiyor, bana Türkçe bir şeyler söylüyorlar. Ben sadece teşekkür ederim diyorum ve gülümsüyorum."

Liverpool taraftarı hakkında ne düşünüyorsun?

Stadyumda ilk kez "You'll Never Walk Alone" bestesini duyduğundaki duyguların nelerdir?

"Her zaman çılgın sayıda bir taraftar herkes şarkıyı söylüyor. Her maçtan önce marşı duymak çok güzel. Bence her oyuncu için orada olmak harika, maçtan önce müthiş bir motivasyon, çok hoş duygular çok özel"

Gelecekte Türkiye'de kalmak ister misin?

"Başka bir şekilde olabilir, çünkü futbolda her şey çok hızlı değişir. Asla bilemezsin. Sadece futboldan keyif almaya çalışıyorum. Oynayabildiğim kadar iyi oynamaya çalışıyorum, mutlu olmaya çalışıyorum, iyi olmaya çalışıyorum. Bu gelecekte nerede olacak bekleyip göreceğiz. Şu an bende bilmiyorum."

Maçtan önce yaptığın bir totem var mı?

"Hayır, pek yok. Eldivenleri ilk başta solumda tutuyorum. Ama o kadar."

Sergen Yalçın, Türkiye'de bir efsane. Onun hakkında ne düşünüyorsun?

"İyi birisi. O daha çok oyuncu koç gibi. Olayları oyuncu gibi görebiliyor ve takımla çok yakın. Herkes onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu biliyor. Ve o konuştuğunda herkes onun konuşmalarını dinliyor. Evet, iyi bir kişiliği var."

Kaleci olmak isteyen hayranlarına ne önerirsin?

"Gençken oynamaktan keyif almalısın. Çünkü oynamayı seviyorsun. Yaşın ilerledikçe yeteneğin var mı yok mu görüyorsun. Çok çalışmaki her gün idman yapmak ama asla oyun oynamanın zevkini kaybetmeden. Bence en önemli kısmı bu.  Antrenmanlar daha iyi olmanı sağlar. "

Son olarak ne söylemek istersin?

"Şu an zor zamanlar. Bilgisayarda, tv'de kalın. Evde ne yapabilirseniz onu yapın. Süreç bitene kadar dışarı çıktığınızda dikkatli olun. Sağlıklı kalırsak normal hayatlarımıza dönebiliriz. Umarım en kısa zamanda "

Öte yandan Loris Karius, Orkun Işıtmak'ı 6-0 mağlup etti.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler