Los Angeles Rams rövanşa izin vermedi

16.09.2019 - 05:31 | Son Güncellenme: 16.09.2019 - 05:31

NFL'in 2. haftasında Los Angeles Rams, geçen sezon NFC (Ulusal Futbol Konferansı) Finali'nde tartışmalı bir şekilde mağlup ettiği New Orleans Saints'i Los Angeles Memorial Coliseum'da ağırladı.
 
New Orleans Saints, maçtaki ilk hücum serisinde 3 oyun oynarken top kaybı yaptı. Los Angeles Rams'in safetylerinden John Johnson, Drew Brees'in üçüncü hakta tight end Jared Cook'a attığı pası yakaladı ve hücum sırasını takımına geçirdi. (12.25) Rams, interception sonrasında elde ettiği hücum serisinde, gol bölgesinin 3 yard uzağına kadar yaklaşsa da içeriye giremedi. Son hakkında Greg Zuerlein ile 24 yard uzaklıktan alan golü bulan Kaliforniya ekibi, karşılaşmada 3-0 öne geçti. (8.42) İkinci çeyreğe geride giren Saints, Wil Lutz'ın 34 yard uzaktan attığı alan golüyle skora denge getirdi. (11.06) Karşılaşmanın ilk touchdown sayısı New Orleans Saints'ten geldi. Rams oyun kurucusu Jared Goff'a yapılan müdahale sonrasında boştaki topu, Louisiana ekibinin savunma hattından Cameron Jordan yakaladı ve rahat bir şekilde gol bölgesine gitti. Ancak hakemler başarısız pas kararı verdi ve bunun üzerine New Orleans Saints Başantrenörü Sean Payton itiraz bayrağını attı. Hakemler, pozisyonun ardından touchdownı geçerli saymasa da, pozisyonun fumble olduğunu ve topu savunmanın recover ettiğine karar verdi. Hücum sırası Saints'e geçti. (6.03) Fakat Altın Siyahlılar, bu seriden sayı çıkaramadı. Los Angeles Rams, ikinci çeyrekte son 7 saniyeye girilirken risk almadı ve Greg Zuerlein'ın 22 yard uzaklıktan attığı alan golüyle bir kez daha Saints'e skor üstünlüğü sağladı. Rams, devreye 6-3 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte ilk sayılar New Orleans Saints'ten geldi. Wil Lutz, ikinci alan golünü 52 yard uzaklıktan attı ve skoru 6-6'ya getirdi. (9.49) Maçın ilk touchdownını Los Angeles Rams'in yıldız koşucusu Todd Gurley yaptı. Gurley, 4 yardlık koşu oyununda topu gol bölgesine uzattı. Öne geçen Rams, Greg Zuerlein'ın ekstra golüyle farkı 7 sayıya çıkardı. (5.39) Sayı bulmakta zorlanan Saints'e karşı oyundaki kontrolünü arttıran Kaliforniya ekibinde Brandin Cooks, Jared Goff'ın 2 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Farkı çift hanelere yükselten Rams, touchdown sonrasında ekstra golün de sayı olmasıyla, çeyreğin bitimine 1 dakika kala skoru 20-6'ya getirdi. 
 
Son 15 dakikaya da geride giren Saints, Wil Lutz'tan 3. kez alan golü sayısı bularak farkı 11'e düşürdü. (10.58) Ancak Rams, 66 yardlık pas oyunundan sonra maçın kontrolünü iyice eline geçirdi. Cooper Kupp, Jared Goff'ın 7 yard uzaktan attığı pası kendi yarı sahasının 40 yard çizgisinde yakaladıktan sonra topu gol bölgesine ulaştırdı. Ancak hakemler, pozisyonun tekrarına baktılar ve Kupp'ın yaptığı touchdownı geçersiz sayıldı. (8.56) Gol çizgisine yakın bir yerden hücuma başlayan Kaliforniya ekibi, Jared Goff'ın 1 yardlık koşu touchdownıyla sayıya ulaştı. Greg Zuerlein'ın bir ekstra golü daha sayı oldu ve fark 18 sayıya çıktı. (8.37) Kalan sürede sayı olmadı ve Los Angeles Rams karşılaşmayı 27-9 kazandı. Bu sonuçla Rams, yoluna kayıpsız devam ederken, New Orleans Saints ise ilk mağlubiyetini aldı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 
 LOS ANGELES RAMS 
 
Jared Goff (QB): 28'de 19 pas isabeti, 283 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 1 yardlık koşu touchdownı
 
Todd Gurley (RB): 16 koşu oyununda 63 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 4'te 3 pas yakalamada 4 yard mesafe
 
Brandin Cooks (WR): 4'te 3 pas yakalamada 74 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Clay Matthews (LB): 3 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack, 1 top düşürme
 
John Johnson (S): 4'ü solo toplam 6 tackle, 1 interception
 
Greg Zuerlein (K): 2'de 2 alan golü ve 4'te 4 ekstra gol isabetiyle 10 sayılık katkı
 
 NEW ORLEANS SAINTS 
 
Wil Lutz (K): 3'te 3 alan golü isabetiyle 9 sayılık katkı
 
Cameron Jordan (DE): 5 tackle, 1 sack, 1 fumble recover 

Senin için hazırladığımız haberler