"Löw, Kerem Demirbay'ı 3-4 defa arayıp..."

17.05.2017 - 15:39 | Son Güncellenme: 17.05.2017 - 15:39

"Löw, Kerem Demirbay'ı 3-4 defa arayıp..."

AJANSSPOR ÖZEL - Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw’e olan yakınlığıyla bilinen futbol adamı Ali Polat, Kerem Demirbay’ın milli takım tercihini değerlendirdi. Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Polat, çarpıcı ifadeler kullandı. Polat’ın Radyospor'da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

"Löw, Kerem Demirbay’ı 3-4 defa aramış"

Türkiye, gurbetçi oyuncuları milli takıma kazandırma konusunda sıkıntılı. Almanya’da halen Türkiye yetkilisi olmadığından ulaşması sıkıntılı. Almanya’da bir büro yok. Almanya da kendi takımlarına kazandırıyor. Löw de 3-4 defa Kerem Demirbay’ı aramış. Dün akşam geç saatlerde yine aramış ve ikna etmiş. Kerem’in kalbi Türkiye için atıyordu. Ben Löw’ün beğendiği bir oyuncu olduğundan dolayı, Almanya’ya son 10 yıla damga vuracak bir isim diye düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı için Mesut Özil gibi bir oyuncu kayboldu.

"Kerem Türkiye için oynamak istemişti"

Mesela kadınlarda Hasret Kayıkçı şu anda Almanya Milli Takımı’nda oynuyor. Almanya’da büromuz yok, yetkililer yok. Kime ulaşılacak? Eski Almanya’da oynayan gurbetçi oyuncularımız var. Çok büyük isimler var. Fatih Terim o ekibi birleştirip Almanya’da bir ekip kurabilir. Kerem’in milli takımda oynamak istediğini çok iyi biliyorum. Büyük bir yetenek. Türkiye açısından kötü oldu.

"Löw, Kerem’i mutlaka değerlendirecektir"

Kerem öncelikle Türkiye’yi seçti. Pasaport olaylarını da hallediyordu. Kerem’i milli takıma seçeceğim deyip çağırmazsanız olmaz. Önce çağırın, forma giydirin. Ben Joachim Löw’ü çok yakından tanıyan biri olarak Kerem Demirbay’ı kullanacağını ve oynatacağını düşünüyorum.

Beşiktaşlı Tolgay’da son durum…

Tolgay Arslan ile ilgili Fatih Terim ile defalarca konuştum. Bana Hamburg’dan beri Tolgay’ı çok istediğini söyledi. FIFA’dan haber bekleniyor. Halen haber çıkmadı. Bu olayın aynısı Fenerbahçe’de oynayan Neustadter olayı gibi. O olay çözülmüştü. Ama Tolgay’ın üzerinde de bu işleri hızlandırmak gerek. Türk Milli Takımı’na katmak için çalışmaları hızlandırmak gerekiyor. Tolgay, halen FIFA’dan haber ve onay bekliyor.

"Tek hedefi şampiyonluğa ulaşmak"

Tolgay ile uzun uzun konuştuk. Son 4-5 haftadır oynadığı futbolla özgüveni artıyor. 90 dakika oynayıp da en iyilerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Kendi bölgesinde oynadığında çok daha verimli oluyor. Önümüzdeki maçlara damga vuracaktır. Tolgay’ın tek hedefi var o da şampiyonluk. Yeni çocuğu olduğu için hemen eve koşuyor. Oynamayı ve oynatmayı seviyor.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler