Luce teşhisi koydu

31.08.2017 - 09:40 | Son Güncellenme: 31.08.2017 - 09:40

A Milli Takımımız’ın 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynadığı 6 maçı tek tek izleyen Teknik Direktör Mircea Lucescu yenilen gollerin genelde
savunmanın solundaki problemlerden kaynaklandığını tespit etti, çözüm için harekete geçti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2018 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna ile Cumartesi günü deplasmanda oynanacak kritik maç öncesi işi sıkı tutuyor. Rumen hocanın, ay-yıldızlı ekibin grupta şimdiye kadar oynadığı 6 maçı tek tek izleyerek, kapsamlı analizler yaptığı ortaya çıktı.

Hırvatistan (1-1), Ukrayna (2-2), İzlanda (0-2), Kosova (2-0, 4-1) ve Finlandiya (2-0) ile oynanan karşılaşmaları yardımcılarıyla birlikte izleyen Lucescu önemli tespitlerde bulundu. Özellikle yenilen goller üzerinde duran deneyimli teknik adam savunmanın sol kanadında problem yaşandığını belirledi. Ukrayna’da sol bekte Caner Erkin’e görev vermesi beklenen ay-yıldızlı hocanın bu bölgedeki defansif sorunları çözmek için bazı tedbirler alacağı öğrenildi.

Lucescu duran topların savunma için ciddi bir tehdit olduğunu da tespit etti. Başarılı teknik adamın bu konuda da bir dizi değişiklik yapmayı planladığı ifade edildi.

Rakibi anlatıyor
Shakhtar Donetsk’i tam 12 sezon aralıksız çalıştıran ve Ukrayna futbolunu çok yakından tanıyan Mircea Lucescu’nun rakiple ilgili bilgileri futbolcularına aktardığı da belirtildi.

Ay-yıldızlı futbolcularla Riva’daki kampta sık sık bir araya gelen deneyimli hocanın, Ukrayna’nın oyun planı, güçlü noktaları ve zaaflarını anlattığı kaydedildi.

Milliyet

Senin için hazırladığımız haberler