Mircea Lucescu Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu

Kerem Ergün
29.10.2022 - 14:34 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 15:01

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları son karşılaşma olan Fenerbahçe maçı hakkında konuştu. Ne söyledi? Detaylar...

Mircea Lucescu Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, takımının UEFA Avrupa Ligi'nde AEK Larnaca ile 3-3 berabere kaldığı maçın ardından konuştu.

"Daha fazlasını hak ediyorduk."

77 yaşındaki teknik adam, sözlerine AEK Larnaca'yı tebrik ederek başladı. Lucescu şöyle konuştu: "Daha fazlasını hak etmiştik. Aptalca hatalar yüzünden beraberliğe razı olduk. AEK takımının iyi bir takım olduğunu da söylemek istiyorum. Çok agresif ve hızlılardı. Ama öbür tarafta biz daha fazla gol pozisyonu yarattık fakat çoğunu skora çeviremedik. AEK'i UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazandıkları için tebrik ediyorum. Umarım turnuvada iyi bir sonuç elde ederler. Tecrübeli ve çok becerikli oyuncuları var."

"Gruptan çıkamadık ama çok iyi oynadık."

Rumen teknik adam Fenerbahçe maçını da değerlendirdi, düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Önümüzde Fenerbahçe ile oynayacağımız çok önemli bir maç var. Bu maçta grubun en iyi takımı olduğumuzu göstermeliyiz. Belki gruptan çıkamadık ama çok iyi maçlar oynadık."

"Her gün yollardayız."

77 yaşındaki teknik adam takımın her gün yollarda olmasından da şikayet etti, sözlerini şöyle bitirdi: "Yarın Ukrayna'ya döneceğiz. Her gün yollardayız. Pazar günü ligde oynayacağımız maçın ardından Fenerbahçe ile oynayacağımız maç için Krakow'a gideceğiz. Haftada birkaç kez 10 saat yol yapıyoruz. Bu oyuncularım için çok kötü bir durum."

Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden elemişti

Süper Lig'de 2021/2022 sezonunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ikinci ön eleme turundan katılma hakkı kazanmıştı. Sarı lacivertliler Dinamo Kiev ile eşleşmişti. Karşılaşmalar büyük bir gerginliği sahne olmuştu. Temsilcimiz ön eleme turunun 1. maçında rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı. Rövanş maçının 90 dakikası 1-1 bitmiş, Ukrayna ekibi uzatmalarda attığı golle maçı 2-1 kazanmıştı. Bu sonuçla Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Dinamo Kiev'de Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda Benfica'ya elenerek veda etmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde de Fenerbahçe kazandı

İki takım da Şampiyonlar Ligi'ne katılamamış ve UEFA Avrupa Ligi'nde aynı gruba (B Grubu) düşmüşlerdi. Grubun ilk maçı yine bu iki ekip arasındaydı. Yine büyük bir gerginliğe sahne olan maçı Fenerbahçe evinde 2-1 kazanmış ve gruba galibiyetle başlamıştı. Grupta 5. maçlar tamamlandı. Dinamo Kiev Avrupa'ya veda ederken Fenerbahçe tur atlamayı garantiledi.

İlgini Çekebilir
Lucescu'dan Fenerbahçe'ye tepki: "Oyuncularım hastanelik oldu"
Habere Git

Lucescu için ligde de işler yolunda değil

Ukrayna Ligi 2022/2023 sezonuna savaşın gölgesinde başladı. Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan önce ligi 2. sırada tamamlayan Dinamo Kiev eski günlerini arıyor. Lucescu'nun ekibi ligde 10 puanla 9. sırada bulunuyor. Dinamo Kiev'in ezeli rakibi Shakhtar Donetsk ise 19 puanla 2. sırada yer alıyor.  

İlgini Çekebilir
Dinamo Kiev'de Lucescu gelişmesi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler