Lucescu: ''Finaller kazanmak içindir, oynamak için değil''

14.05.2021 - 23:43 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 23:46

Son dakika spor haberleri... Dinamo Kiev ile 2 kupa alan tecrübeli teknik adam Mircea Lucescu, şampiyonlukla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lucescu: ''Finaller kazanmak içindir, oynamak için değil''

AJANSSPOR - HABER

ir dönem Beşiktaş, Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nı da çalıştıran Mircea Lucescu, Ukrayna’da sezonu ilki kupayla tamamladı. Geçtiğimiz günlerde lig şampiyonluğunu elde eden Dinamo Kiev, kupayı da kazandı. 

'Futbolda en önemli olan şey, kalbinizin onun için atmasıdır'

Ukrayna'da yayın yapan Football 1 TV'ye konuşan Rumen teknik adam, Kiev ekibiyle birlikte geçirdiği ilk sezonda, hem lig şampiyonluğunu hem de Ukrayna Kupası'nı kazanmış olmanın önemli olduğunu vurguladı:

 

''Oyuncular bana güvendi. Benim yapmalarını istediğim şeyi yaptılar. İlk günden beri onlara bacaklarına değil, zihinlerine ihtiyacım olduğunu söylüyordum. Futbolda en önemli olan şey, kalbinizin onun için atmasıdır. Bunu yaparsanız, kupa kazanır ve oyunun tadını çıkarırsınız."

Kazandığı finallerle ilgili konuşan deneyimli teknik adam, ''Mircea Lucescu, "Finale ulaşıp onu kaybettiğinizde bu bir kederdir. Bu yüzden finaller kazanmak içindir, oynamak için değil." açıklamasında bulundu.

Dinamo Kiev ligde de Shakhtar'ı geçti

Mircea Lucescu'nn öğrencileri, Ukrayna Ligi'nde de açık farkla şampiyon olarak Rumen hocanın eski takımı Shakhtar Donetsk'in 4 yıllık egemenliğine son vermişti. 

Senin için hazırladığımız haberler