Lucescu: 'Gençlerle çalışmayı çok seviyorum'

05.06.2018 - 16:18 | Son Güncellenme: 05.06.2018 - 19:18

Lucescu: 'Gençlerle çalışmayı çok seviyorum'

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, 1-1 berabere biten Rusya maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısı

"İkinci yarı oyunu dengelemeye çalıştık. Biraz boş alan bulduk. Oralarda gittik. Bizim farklı objektiflerimiz vardı.
Rusya'nın farklı değişik objektifleri vardı. Biz genç bir ekibiz. Bildiğiniz gibi yepyeni bir ekip, genç ama tamamen farklı bir oyun yapımız var. Oyunu kontrol etmek, tutmak isteyen bir oyun yapımız var."

Bu genç takımdan umutlumusunuz sorusuna Lucescu, "Daha uzun çalışabilmeyi umut ederdim. Ama genelde 3-4 gün önce görebiliyoruz. Bu yüzden kafa yapısıyla ilgili çalışmamız oluyor ve zamanımız olmuyor. Şimdilik medyanın tam güvenini kazanmış değiliz. Herkes şu anda büyük kulüplere, büyük takımlara odaklanmış durumda. Basında baktığınız zaman burada kaç kişi var şu an. Biz devam edeceğiz. Gençlerle çalışmayı çok seviyorum ve devam edeceğiz. Arkadaşlarıma da güveniyorum. Siz de belki Rusya'yla oynanan bütün maçların istatistiği vardır. 16 maçın 14'ünü Rusya kazanmıştı. Bugün alınan skor iyi bir sonuçtu."

"24 yaş altında 7 tane oyuncumuz oynadı bugün. Dolayısıyla genç bir ekibiz. Türk milli takımı için iyi. 30 yaş ve üzeri oyunculardan kurulu takımı gençleştirdik. Artık yeni bir arayış içerisindeyiz. Bu gençlere de tecrübeli abilerinin yardımlarıylarıda bir üst kademeye çıkarmak zorundayız.Bence dengeli bir maçtı. Her iki ekibin de gol pozisyonları oldu."

Senin için hazırladığımız haberler