Lucescu: "Hakem hataları kasıtlı yapıldı"

04.09.2017 - 16:37 | Son Güncellenme: 04.09.2017 - 16:37

Lucescu: "Hakem hataları kasıtlı yapıldı"

AJANSSPOR - A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Hırvatistan ile yapılacak 2018 Dünya Kupası I Grubu maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Lucescu'nun sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Ukrayna maçı ile ilgili konuşmak çok zor. Ukrayna'nın organizasyon bakımından iyi bir takım olduğunu söyleyebilirim. Hakem hatalarını hepiniz gördünüz. 5 çok ciddi fahiş hata yapıldı.Cenk ofsayt değildi; attıkları gol dışarıdan çevrildi. Bu düzeyde böyle bir hakemlik görmedim. Ukrayna yedek kulübesinde 3 İspanyol görevli vardı ve İspanyol bir hakem. UEFA'dan, Collina'dan veya hakemlerden resmi bir özür bekledim ama halen herhangi bir özür gelmedi. Onların kararları bizim imajımıza ve emeklerimize etki ediyor. Bu da kötü bir durum oluşturuyor.

Benim için iki zor gün geçti. Oyuncuları hiçbir şey olmamış gibi motive etmek güç oldu.  Ben yapılan hakem hatalarının kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Her iki takım için de çok önemli bir maç. Şimdi de maç saatini bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı yaptık.

Sahada iki takım olacak. Hırvatistan'ın da puana ihtiyacı var. Oyuncularımın bu maça hazır olduğunu söyleyebilirim. Fizik olarak daha iyi ve defansta da daha organize bir ekipten oluşan bir kadro olabileceğini söyleyebilirim. Biz farklı oyuncularla oynadık ama onlar 14 oyuncu ile rotasyon yaptılar. Ben oyuncularımın iyi skorlar alarak yeniden taraftarın ve medyanın önünde sevilen isimler olmalarını istiyorum.

5 hata tek bir takım aleyhine yapıldı. Bu futbol ve bu yüzden seviliyor. Ancak skoru değiştiren hatalar oldu bunlar. Ukrayna yedek kulübesinde yer alan 3 İspanyol görevli kimlerdi? Bu sorunun cevabını bulmak gazetecilerin görevi. Olan olayı gördünüz. Sonuçta bunlar olmasa belki biz 1-0 kazanacağız. Üç kişiden ikisi yardımcı antrenör; birisi de kaleci antrenörüydü. Ukrayna bizden daha iyi oynadı, daha iyi organize oldu. Bunu kabul ediyorum ama bu olayın başka bir boyutu. Bunu kabul ediyoruz. Bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum.

Milli takımı bırakan eski öğrencisi Darijo Srna'nın, "Bana ihtiyaç duyularsa görev alabilirim" açıklaması üzerine Lucescu, "Srna çok iyi bir oyuncu. Üst düzey bir oyuncu. Shakhtar'da ilk kaptanlığını ben verdim. Yaşı problem olmayacaktır. Hala milli takıma katkısı olur.  Deneyimi ile güç katar" ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler