Lucescu: 'Hep böyle olun, sonuna kadar golü kovalayın'

03.06.2018 - 09:48 | Son Güncellenme: 03.06.2018 - 10:07

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 10 kişi kalmasına rağmen pes etmeyen futbolcuları övdü. Sonuna kadar mücadele etmelerinin mükemmel olduğunu dile getiren Rumen teknik adam, “Hep böyle olun, sonuna kadar golü kovalayın” yorumunu yaptı.

Dünya Kupası’na hazırlanan Tunus ile İsviçre’de karşı karşıya kalan A Millilerimiz, maçı yenik durumda ve 10 kişi götürmelerine rağmen son anda berabere kalarak mutlu etti.

Teknik direktör Mircea Lucescu, skora değil, mücadele azmine ve yenilmemek için ortaya konan direnişe tam not verdi. Karşılaşmanın ardından soyunma odasında futbolcularını kutlayan övgü dolu sözler eden Rumen teknik adam, “On kişi kalmanıza rağmen sonuna kadar mücadele etme isteğiniz mükemmeldi. Aferin size... Oyundan düşmediniz. Hep böyle olun yani sonuna kadar golü kovalayın” diye konuştu.
Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına oyunu değerlendiren Mircea Lucescu, “Bizim için iyi bir maçtı. İstediğim gibiydi. Görmek istediklerimi gördüm. Çok iyi motive olmuş, Dünya Kupası’na hazırlanan bir ekibe karşı nasıl oynayacaklarını görmek istiyordum. Nitekim oyuncularım güzel reaksiyon gösterdi. Top kontrolü yüksek bir ekibe karşı oynadık. Bizim için sonuç değil, resmi maçlara çıkacak bir takıma karşı nasıl bu seviyede oynadığımızdı. Maçtan memnun ayrıldım” dedi.

Ay-yıldızlı ekibin teknik patronu şöyle devam etti: Mutluyum, İran maçında kazandırdığımız Tarkan gibi, Tunus karşısında da Berkay gibi bir oyuncuyu kazandırdık. Onları daha yüksek tempoda oynanan karşılaşmalarda görmek istiyorum. Şimdi 3. maçımız var. Mahmut, Cenk, Okay gibi oyuncularımız olmayabilir. 3 günde bir maç oynamak zor.”

‘Hata yaptık’

Cenk’in gördüğü kırmızı kartı da değerlendiren Lucescu, “Maçtan sonra öğrendim, Cenk’in babası tribünde tartaklanmış. Tabii ki gergin ve sinirliydi. Babasının itildiğini gördüğünü söyledi. Biz hata yaptık. Belki de ailelerimizi VIP’e koymalıydık. Böyle kargaşanın içinde olmamalıydılar. Cenk’in yaptığı şey affedilir değil ama yaşadığı olay da hafif değil. Böyle bir şeyin başından geçmesi yazık. Maçtan sonra yetkililerimiz Cenk olayının ne olduğunu hakeme izah etti. Hiç kimse ailesini, hele ki babasının tartaklanmasını tribünde görmek istemez. Türk futbolcusu duygusal ama kimse de böyle bir hareket karşısında duramaz” yorumunu yaptı. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler