Lucescu: Oyuncu grubumuzu değiştirmeyi düşünmüyoruz

27.03.2018 - 16:36 | Son Güncellenme: 27.03.2018 - 16:36

Lucescu: Oyuncu grubumuzu değiştirmeyi düşünmüyoruz

Lucescu, Türkiye'nin Karadağ ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından konuştu. Rumen teknik adam, "Genel olarak oyuncu grubumuzu değiştirmeyi düşünmüyoruz. Eski arkadaşlarımıza da kapıyı kapatmış değiliz" dedi.

Lucescu'nun basın toplantısından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Bizi iyi başladık, 2-0 öne geçtik ve daha da ileriye gidebilirdik. 45. dakikada gol atmayı başardılar. Kapatması gereken bölgeyi kapatmadık, rakip de bundan faydalanarak güzel bir gol attı. 2-0 ile 2-1 arasındaki güven tabii ki farklı. İkinci yarı rakip üzerimize geldi. Duran toplar ve kornerlerde sıkıntı yarattılar. Biz bunun karşısında 4-5 tane kontratak bulduk. Onları gol yapabilsek, çok daha farklı olabillirdik. Yediğimiz ikinci golde de bizim hatamız oldu. Enes topu kaybedince, eksik kaldık ve rakip de kontratak yaptı. Daha henüz elimizdeki skoru koruyabilecek seyiyeye gelmiş değiller. Oyun organizasyonu için mutluyum. Çalıştığımız konuları sahaya iyi yansıttılar. İlk yarı 40 dakika oyunun hakimi bizdik. Benim açımdan bu poziftir.

Serdar ve Gökhan oynamadı ve onların da eksikliğini hisettik tabii ki. Diğer arkadaşlarım için mutluyum. Bugün Ömer Bayram da oyuna girdi. Emre Akbaba, Serdar Gürler, İrfan Can Kahveci; 23-24 yaşında oyuncular. Milli takımda bu oyuncular oynamıyordu ve artık bizim takımdalar. Genel olarak oyuncu grubumuzu değiştirmeyi düşünmüyoruz. Eski arkdaşlarımıza da kapıyı kapatmış değiliz. Sağlık ve form durumuna göre onları da alacağız.
İyi bir ekibe karşı, güzel bir maç çıkardık. Rakip bizden daha tecrübeli çünkü; uzun zamandır beraber oynayan bir takım. Sonuç için değil ama oyun için mutluyum.

Bizim artık oyun sistemimiz var. İlk yarı bir hata yaptık ama ilk 40 dakika şut bile görmedik kalemizde. İrlanda ve Karadağ maçlarına bakınca; demek ki bir oyun sistemi var ve bunu yükselteceğiz. Önümüzdeki üç maçta da diğer davranışlarını daha yukarılara taşıyıp, bir yere getireceğiz tabii ki. Sonbaharda da son duruma bakacağız ama buradaki arkadaşlar da ne istediğimi anladılar. Okay'ın çıkması da önemli, bizim için çok önemli bir oyuncu. Mehmet Topal'ın da uzun süredir stoperde olmadığını biliyorsunuz. Uğur'un yerine tecrübesi olduğu için onu tercih ettim. Sonuç almak istesem, oyuncu değiştirmezdim. Ömer Bayram ve Emre Akbaba'nın da iyi bir potansiyeli olduğunu siz de gördünüz.

İkinci yarı en iyi oyuncuları ile sahaya çıktılar. Okay sakatlandı ve çıktı ama profesyonel bir oyuncunun bandaj yapması lazımdı. Ayak bileklerinin mutlaka bandajlı olması lazım ama neyse ki dersini aldı. Mahmut da sadece bugün oynayabildi ama orta sahada istediğimiz oyuncuları zorlayarak oynattık. Mahmut 90 dakika oynadı, bu da bizim için iyi. Kaan stoper oynamalıydı, Zeki'nin hiçbir tecrübesi yoktu ama o da oynayacak tabii ki.

Senin için hazırladığımız haberler