Lucescu: "Oyuncularıma minnettarım"

Orhan Gülek
26.04.2021 - 22:38 | Son Güncellenme: 26.04.2021 - 22:43

Ukrayna Premier Ligi'nde Dinamo Kiev'i sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğuna ulaştıran Mircea Lucescu, açıklamalarda bulundu.

Lucescu: "Oyuncularıma minnettarım"

AJANSSPOR - HABER

Ukrayna Premier Ligi'nde Mircea Lucescu yönetimindeki Dinamo Kiev, sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Bu zaferle birlikte Shakhtar'ın 4 yıllık serisini sonlandırarak şampiyonluğunu ilan eden Dinamo Kiev'de Mircea Lucescu 35. kupasını da kazanmış oldu.

Dinamo Kiev'i şampiyonluğa taşıyan Mircea Lucescu, zafer sonrası açıklamalarda bulundu.

"Bunca ay bana katlanmanın kolay olmadığını söyleyebilirim"

75 yaşındaki tecrübeli Rumen teknik adam Mircea Lucescu "Oyuncularıma minnettarım, onları tebrik ediyorum. Bunca ay bana katlanmanın kolay olmadığını söyleyebilirim. Çünkü üzerlerinde baskı kuruyordum ama onsuz da olmuyor. Kazanmak için oynamayı, kazanan olmayı öğrendiler" ifadelerini kullandı.

Birçok takımda lig şampiyonluğu yaşadı

Romanya ve Ukrayna'da birçok kez yılın teknik direktörü ödülüne layık görülen Lucescu, çalıştırdığı 7 takımda şampiyonluk sevinci yaşadı.

Shakhtar Donetsk'in başında UEFA Kupası zaferi elde etti

En önemli başarılarını gösterdiği Shakhtar Donetsk'te 8 kez şampiyonluk yaşayan Mircea Lucescu, Galatasaray, Beşiktaş, Dinamo Bükreş ve Rapid Bükreş'te ise birer kez ligi zirvede tamamladı. Rumen teknik adam, İtalya'nın Brescia ve Romanya'nın Corvinul Hunedoara takımlarıyla ise ikinci ligde şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca Galatasaray ile 2000'de UEFA Süper Kupa kazanan Lucescu, 2008-2009 sezonunda ise Shakhtar Donetsk'in başında UEFA Kupası zaferi elde etti.

Lucescu, milli takım düzeyinde ise Romanya (1981-1986) ve Türkiye'de (2017-19) görev aldı.

"Futbol en büyük keyfim"

Şubat 2019'da Türkiye Milli Takımı'ndan ayrıldıktan sonra 1,5 yıla yakın takım çalıştırmayan Lucescu, Dinamo Kiev'in başında futbola dönmenin güzel olduğunu belirterek "Yeşil sahalar hayatımın bir parçası. Futbol en büyük keyfim. Takım çalıştırmak, mücadele içinde olmaktan çok keyif alıyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler