Lucescu, Sergen Yalçın defterini açtı; "Benim sayemde..."

16.05.2021 - 16:05 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 18:48

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Lucescu, Sergen Yalçın defterini açtı; "Benim sayemde..."

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Ukrayna'daki ikinci döneminde, Dinamo Kiev kulübüyle beraber ilk sezonunda hem Ukrayna Kupası hem de lig kupasını kazanan Mircea Lucescu, Türk futbolundaki son gelişmeleri unutmadı. Beşiktaş'ın 16. şampiyonluğunu değerlendiren Rumen futbol insanı, memleketinin basınından Gazete Spurturilor'a konuştu. Bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Lucescu, eski öğrencisi Sergen Yalçın'ın başarısı hakkında bir gizemi ortaya çıkardı. İşte detaylar...

"Beşiktaş Lucescu'yu istemiş..."

Türkiye'de ilk kez 2000-02 sezonları arasında Galatasaray'ı çalıştıran; sonraki 2 yılda Beşiktaş'ta görev yapan Mircea Lucescu, Beşiktaş'taki döneminden öğrencisi Sergen Yalçın hakkında itirafta bulundu. Lucescu, siyah beyazlı ekibin Abdullah Avcı ile yol ayrımına gittikten sonra kendisine teklif yapıldığını; ancak, bu teklifi kabul etmeyip Sergen Yalçın'ı yönetime önerdiğini belirtti. 

"Israr ettim..."

Rumen antrenör, eski öğrencisi için "Sergen Yalçın, benim sayemde Beşiktaş'ta. Onu almaları için kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ısrar ettim." ifadelerini kullandı. 

Ukrayna'da Dinamo Kiev ile harikalar yaratan Mircea Lucescu, şimdiye dek çıktığı 43 müsabakada 2,19 maç başı puan ortalamasını yakaladı. Bu dikkat çekici istatistik; Kiev'e bir sezonda 2 kupa birden kazandırdı. 

Senin için hazırladığımız haberler