Lucescu: "Ukrayna maçında hata yapmadım"

05.09.2017 - 16:47 | Son Güncellenme: 05.09.2017 - 16:47

Lucescu: "Ukrayna maçında hata yapmadım"

AJANSSPOR - A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Hırvatistan ile yapılan ve 1-0 kazanılan 2018 Dünya Kupası I Grubu maçı sonrasında yayıncı kuruluşa konuştu.

Lucescu'nun sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Çok iyi bir takım karşısında çok büyük bir galibiyet oldu. Çok zekice ve organize oynayarak güzel bir galibiyet elde ettik. Oyuncularımı çok iyi hazırladım. Hırvatistan'ı tartıştık, söylediğim her şeyi yerine getirdiler. Ukrayna karşısında hatalar yapmasaydık, çok daha güzel durumda olacaktık, çok da mükemmel olacaktı. Oyuncularımı kutlamak istiyorum; Dünya Kupası'na katılma yolundaki mücadelemize devam ettikleri için.

Yine aynı şey hiç oynanmamış gibi maçlar. 4 takım da Dünya Kupası'na gidebilir. İzlanda maçına çok iyi hazırlanmalıyız. Maç içinde özverili oynayarak, disiplinli mücadele ederek bu galibiyeti aldık. İzlanda karşısında da buna benzer bir oyun oynamalıyız. 

Tolga'yı listeye alamadık, Burak da bir idman yapabildi, keza Arda da öyle. Umarım diğer maçlar öncesinde bu oyuncularımız süre alırlar, en iyi form durumlarına gelirler. Çağlar ve Nuri mükemmel bir maç çıkardı. Artık daha fazla oyuncumuz var; gönül rahatlığıyla sahaya koyabileceğimiz.

Basın toplantısı

Oyuncularımı kutlamak istiyorum, çok iyi bir maç çıkardılar. Ne yaptığını bilen bir takım vardı sadaha. En iyi bize skoru getirebilecek takımı çıkarmaya çalıştım. Hırvatistan'ın orta sahası çok güçlü. Real Madrid gibi takımlarda oynayan oyuncuları var. Onlarla aynı düzeyde oynabilecek isimler seçtim. Hırvatistan'a karşı penaltılarla olan maç sonrası ilk galibiyetimiz.

Yabancı sınırı

Bugünün bir konusu değil. En iyisi nedir bunun çözümünü geleceğe bırakmak lazım. Gelecek ay oynayacağımız İzlanda maçı var. Seyirci bugün gerçekten muhteşemdi. Büyük bir takıma karşı elde edilmiş bir zafer bu.

Hakem değerlendirmesi

Bu hakem keşke bizim Ukrayna maçında olsaydı. Yapılan hatalar her zaman söylenir. Hakem bugün normal yönetti. 'Bize karşı bir penaltı verebilirdi' diyebiliriz. Kasti yapılmış bir hareket değildi. Cengiz'i Ukrayna'da kasti çekip düşürdüler. Doğru karar aldığını düşünüyorum. Hiçbir şekilde kötü niyetli yönetilmedi bu maç ama diğer hakem için aynı şeyi söylemeyebilirim.

Ukrayna maçında hata yapmadım. 3 gün zamanım vardı, hiç tanımadığım oyuncular açısından. Oyuncuların daha önce maçlarını izlemedim çünkü çoğu takımlarında oynamıyorlardı. 3 antrenman vardı bu da yeterli değildi. İkinci maçımız için bu da yardım etti. Nasıl oynatmak istediğimi en azından bu maçta anladılar. Aynı zamanda bütün oyuncular çok tecrübeli ve ne istediğimi anlayan oyuncular. Arda uzun zamandır oynamamıştı. Umut ediyorum ki bir ay sonra çok daha farklı oyuncular göreceksiniz. Çok mutluyum; benim felsefemi sahaya yansıttıkları için. Geçtiğimiz maçlar çok alan veriyorduk sahada ama şimdi düşürdük. Daha iyiye gideceğimizin bir işaretidir. Bu ekibe yeni bir oyun oynatmaya çalışıyoruz, bu da çok güzel. Futbol akıl oyunu ve bu arkadaşların hepsi genç. Onlardan ne beklediklerimi anlayabilecek yaştalar. Artık en önemlisi İzlanda maçı olacak. Zafer başka bir zaferi çağırıyor. Kazanamazsak bir anlamı olmaz.

Senin için hazırladığımız haberler