Lucescu'dan Hagi itirazı, “Hala anlamıyorlar mı?”

17.05.2021 - 14:53 | Son Güncellenme: 17.05.2021 - 15:52

Türkiye’de bir dönem Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Takım’ı çalıştıran Rumen Mircea Lucescu, kulüplerin uyguladığı “futbolcu ambargosu”na tepkili. İşte detaylar…

AJANSSPOR - HABER

 

Avrupa kulüpleri, Rumen oyunculara yönelik bir süredir milli takım kısıtlaması uyguluyor. Bu uygulamaların sonuncusu Olimpiyat Oyunları öncesinde yaşandı. Hagi’nin Rangers’ta oynayan oğlu Ianis Hagi başta olmak üzere çoğu futbolcu Romanya Milli Takımı’na “kulüp bariyeri” nedeniyle katılamayacak. Mircea Lucescu ise, kulüplerin bu tutumunu eleştirdi.

"Gerçekten utanç verici..."

Avrupa’da Inter, Cagliari, Slavia Prag ve Glasgow Rangers gibi kulüpler, Rumen futbolcularının Olimpiyat Oyunları’na gitmemesi yönünde karar aldı. Lucescu, bu kararın “anlamsız” olduğunu savunup, “Olimpiyat Oyunları'na katılımın oyuncuların değerini artırdığını anlamıyorlar mı? Bu gerçekten utanç verici. "Dinamo Kiev'de Ukrayna milli takımında yer alan 11 oyuncum var. Olağanüstü bir şey ve ülkeleri için oynadıkları için çok gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Cagliari’den Razvan Marin, Slavia Prag’dan Nicolae Stanciu ve Inter’den Ionut Radu; kulüplerin ambargosuyla karşılaşan diğer futbolcular.

"Galatasaray'a hiçbir zaman 'hayır' demem"

Glasgow Rangers’ın İstanbul doğumlu yıldızı Ianis Hagi, bu sezon Rangers’da 45 maça çıkarken 8 gol, 15 asistlik performansıyla takımının kritik oyuncularından biri haline geldi. “Galatasaray’a hiçbir zaman hayır demem” diyen Hagi, şimdiye dek 16 kez milli takım formasını giymiş, 1 kez gol atmıştı. 22 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 6 milyon Euro civarında.

Senin için hazırladığımız haberler