Dinao Kiev'den Mircea Lucescu, Fenerbahçe'den Jorge Jesus'a Cevap Verdi

Akın Ungan
26.07.2022 - 19:05 | Son Güncellenme: 26.07.2022 - 19:22

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe'yle karşılaşacak olan Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Jorge Jesus'a cevap verdi.

Dinao Kiev'den Mircea Lucescu, Fenerbahçe'den Jorge Jesus'a Cevap Verdi

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleşen Fenerbahçe ile Dinamo Kiev, rövanş mücadelesi için tekrar karşı karşıya geliyor. Kadıköy'deki zorlu maç öncesi Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, basın toplantısında açıklama yaptı. Lucescu, daha önce basına konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a cevap verdi.

"Avrupa'da bir maç oynadıktan sonra buraya geldik"

İki takımın günümüz şartlarını değerlendiren Lucescu, "Tabii ki biz bu dönemde çok fazla transfer yapamadık, oyuncu kaybettik. Fenerbahçe birçok oyuncu aldı. Aynı zamanda iyi bir hazırlık yapamadık. Avrupa'da bir maç oynadıktan sonra buraya geldik. Ama Fenerbahçe'nin kendi idman tesisleri var, bu hazırlığı yaptı." ifadelerini kullandı.

"Erkekler savaşta şu anda"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle ülkenin savaş halinde olduğunu hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Yarın muazzam seyirci desteği olacak. Bizi sadece kadınlar ve çocuklar destekleyecek. Erkekler savaşta şu anda. Tüm bunları düşününce Fenerbahçe ile bulunduğumuz durum farklı." şeklinde konuştu.

"Ama futbol bunlara bakmıyor"

Sözlerine devam eden Dinamo Kiev Teknik Direktörü, "Ama futbol bunlara bakmıyor, sahadaki oyunla neticeleniyor. Yarın elimizden geldiğince başarılı olmak için hazırlıklarımızı tamamladık." dedi.

"Abartmaya gerek yok"

Ayrıca Mircea Lucescu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un basın toplantısında Kiev'in fazla faullü oynadığını hatırlatması ve "Bizi durdurmak için yarın daha fazla faul yapmaları gerekecek" sözlerine şu şekilde yanıt verdi: "Fauller tabii ki olacak. Bu biraz taktik durum gibi, abartmaya gerek yok. 8 aydır hiçbir hazırlık sürecimiz olmadı. Fenerbahçe'nin hazırlığı ve transferleri var. Dikkatlice bu maça hazırlanmaya çalıştık."

"O kadar faullük bir durum yoktu"

Hakemlerin durumu abarttığını savunan Lucescu, "Tabii ki adil bir oyun oynanması önemli, onlar önceki maçta kontrol sahibiydi. Biz de kontrat ataklarla sonuç aradık. Sonuca bakmamız gerekecek. Önemli olan adil bir oyun. Hakemler durumu abartabiliyor. O kadar faullük bir durum yoktu." açıklamasını yaptı.

"Jesus'un bu maçı hafife alacağını düşünmüyorum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü hakkında konuşan Lucescu, "Jesus, tecrübeli ve çok iyi bir teknik direktör. Jesus'un bu maçı doğrudan kazanacağını varsayıp hafife alacağını düşünmüyorum. Geniş bir ekibi olsa da, zor maç olacağını bilecektir."

"Bizim açımızdan oldukça zor bir maç olacak"

Tecrübeli hoca, "Fenerbahçeli oyuncular çok iyi hazırlandı. Bizim açımızdan oldukça zor bir maç olacak. Koşulları düşündüğümüzde, Ukraynalı futbolcuların yanı sıra akademiden gelen futbolcularla da bir başarı elde etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Jesus'tan Kiev'e hodri meydan: "Bizi durdurmak için..."
Habere Git

"Umudumuz maçın dengeye oturması ve en sonunda kazanmak"

Lucescu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Fenerbahçe, iyi transferler yaptı. Çok yetenekli futbolcuları var. En nihayetinde iyi bir müsabaka olacak. Fenerbahçe maçı domine etmeye çalışacak. Bizim de umudumuz maçın dengeye oturması ve en sonunda kazanmak."

Senin için hazırladığımız haberler