Lucescu'dan Karadağ maçı öncesi çarpıcı mesaj: Milli takımın renklerini seven...

26.03.2018 - 13:40 | Son Güncellenme: 26.03.2018 - 13:40

Lucescu'dan Karadağ maçı öncesi çarpıcı mesaj: Milli takımın renklerini seven...

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Karadağ ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'nun öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Daha iyiyiz tabii ki. Ne kadar az konuşursak o kadar iyi. Çalışmak lazım. Çalışıyorum ve bazı şeyleri değiştirmeye uğraşıyorum. 10 tecrübeli, 1 tane gençle oynamak biraz daha kolay. 5 genç ve diğer futbolcularla birlikte bir şeyler yaratmak kolay olmuyor."

Tecrübeli oyuncu vurgusu

"Bu arada ben Burak ve Caner gibi tecrübeli oyuncuları bırakmadım. Onları almayacağım anlamına gelmiyor. 5-6 yılı göz önüne almak gerek. 5-6 yıl birlikte oynayabilecek bir takım düşünüyorum. Tabii ki tecrübeli oyunculara ihtiyacım var."

 

Oyun yapısı hakkında

"Milli Takım’a yardımı olacaksa tecrübeli oyuncuları oynayacağımız maçlarda tabii ki takıma alacağım. Yeni oyun organizasyonu benim için önemli. Oynamak istediğimiz oyunun tercümesi önemli. Dünyada ve Avrupa’da eğer sonuç elde etmek istiyorsak, oyunu kontrol etmemiz ve üstünlüğümüzü kurmamız lazım."

Lucescu: "Bu isteklerini ortaya çıkarmak benim için çok önemli"

"Mehmet Topal, Selçuk, Gökhan, Hasan… Tecrübeli oyuncular örnek davranışlara sahip, milli takımda oynamak isteyen oyuncular. Bu oyunculardan memnunum. Benim için önemli olan bütün oyuncuların milli takıma gelmek istemesini sağlamak. Bu isteklerini ortaya çıkarmak benim için çok önemli."

"Arzulu oyunculara ihtiyacım var"

"Kulüp performansı çok farklı bir şeydir. Aynı şeyler değil. Çünkü; kulüpte 8 ay boyunca kullanılan bir oyun sistemi var. Herkes kendi bölgesinde ne yapacağını biliyor. Benim önümde 2 günüm var. 2 antrenman, 4 toplantı yapabildik. Analizler, maç hazırlıkları, kendi oyun organizasyonumuz, rakibi incelemem var…

Çok kısa bir dönemde, her maç öncesi aynı şeyleri tekrar etmek gerek. Bu yüzden akıllı ve istekli oyunculara ihtiyacım var. Arzulu oyunculara ihtiyacım var. Ülkenin, milli takımın renklerini seven oyunculara ihtiyacım var. Bu, oyuncuları performansları açısından da eğitmem gerekiyor. Saydığımız oyuncular, yapabiliyorlarsa oyun planınıza uygun olmalılar. Bireysel değil, grup olarak hedeflerimize bakıyoruz."

Lucescu: "1 sene içinde çok iyi bir ekip kurmam lazım"

"Yeterli zamanım yok ama sonuç almak lazım. 1 sene içinde çok iyi bir ekip kurmam lazım. Bunu elimde olan oyuncu grubuyla yapmam gerekiyor. Bütün arzum ve isteğimle, seyircilerin istediği grubu ortaya çıkarmak istiyorum. En çok istediğim bunu yapmak ve başarmak. Elbette kolay değil. Kulüpler, kendi seyircilerine sahip.

Milli Takım ise 80 milyonu kapsıyor. Dışarıdaki oyuncular bunu içeride pek  fazla hissedemiyor. Eğer sabrımız olursa, çok iyi bir ekip olacağımıza eminim. Romanya’da Dinamo Bükreş’te, İtalya’da, Ukrayna’da bunu hep yaptım. Yeterli tecrübem var. Basın, seyirci ve herkesin desteği olursa ve sabırlı olunursa bu olur. Herkes şampiyonaya hazırlanmış durumda. Seyircilerin baskısını anlıyorum." - AJANSSPOR -

Senin için hazırladığımız haberler