Lucescu'dan rest: "Ya sözleşmemi 2 yıl uzatın ya da bu işi başkasına teslim edin"

20.02.2019 - 15:47 | Son Güncellenme: 20.02.2019 - 15:47

Lucescu'dan rest: "Ya sözleşmemi 2 yıl uzatın ya da bu işi başkasına teslim edin"

Türk Milli Takımı ile yolları ayrılan Mircea Lucescu, Atletico Madrid - Juventus maçı öncesi La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj verdi. Rumen teknik adam bu röportajda Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı pazarlığı ilk kez açıkladı.

1991 yılında Pisa'yı çalıştırırken Diego Simeone'nin teknik direktörlüğünü yapan Lucescu, Atletico Madrid - Juventus maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Röportajın dikkat çeken kısmı ise Türk Milli Takımı'ndan ayrılma sürecine dair paylaştıklarıydı.

"Ya sözleşmemi 2 yıl uzatın ya da bu işi başkasına teslim edin"

Görevden alma ya da görevi bırakma gibi bir durum olmadığını ifade eden deneyimli teknik adam, "Avrupa Şampiyonası Elemeleri vardı ve ben de federasyona, 'Ya sözleşmemi 2 yıl uzatın ya da bu işi başkasına teslim edin' dedim. Çünkü elemelere başlayıp yarıda bırakmak olmazdı" dedi.

"Geleceğe umutla bakılacak bir grup oluşturdum"

"30 yaş ortamalı bir takım aldım ve yabancı sınırı olmayan bir ülkede 23 yaş ortamalı bir takım bıraktım. 2. ve 3. ligden futbolcular buldum. Şimdi birçoğu üst düzeye geldiler. Geleceğe umutla bakılacak bir grup oluşturdum. Eğer daha da ilerlemek istiyorlarsa yerli futbolculara daha fazla önem vermeliler. Benfica maçında Galatasaray'ın sahaya çıktığı takıma bir bakın. 11 futbolcunun 11'i de yabancıydı."

Gelecek vadeden genç Türkler'den hangileri üst seviyeye çıkabilir?

"Biri Merih Demiral. 20 yaşında Sassuolo'nun yolunu tuttu. Fizikli. Stuttgart'tan Ozan Kabak var. Bursaspor'dan Burak Kapacak. Savunma anlamında Türkiye'nin önü açık. Trabzonspor orta sahasında Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür var. Çok gençler ve düzenli 11 oynuyorlar. İstanbul'da her zaman önemli yetenekler bulunuyor. Bu jenerasyon çok iyi. Ama tekrar söylüyorum, forma giymek için fırsat bulmalılar."

Şimdi ne yapacaksınız?

Tekrar kulüp takımı çalıştırmak istiyorum. Her gün çalışmayı seviyorum. Tıpkı Brescia ve Donetsk'te olduğu gibi gençlerle yeni bir oluşum yapmak istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler