Lucescu'ya karşıyım!

27.02.2020 - 21:31 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 18:37

Lucescu'ya karşıyım!

Süper Lig'in en iyi futbolcusu kim? Sergen Yalçın başarılı olur mu? Lucescu gelmeli mi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Mehmet Özdilek'in açıklamaları şu şekilde:

Şampiyonlar Ligi futbolun en önemli organizasyonu!

"Futbolun en önemli organizasyonu tartışmasız Şampiyonlar Ligi. Bunları Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Ligi'nde oynamış bir futbolcu olarak söylüyorum. Şampiyonlar Ligi'nin atmosferi ve ambiyansı çok farklı. Avrupa Ligi'nden 3-4 kat daha üstün. Dünya Kupası da tabi çok farklı bir atmosfer. 2002 Dünya Kupası'nı da yerinde yaşadım. Çok farklı ve önemli bir organizasyondu. Şampiyonlar Ligi ekonomik üstünlük ve futbol kalitesi olarak daha üstün bir organizasyon. Şampiyonlar Ligi'nde dünyanın en iyileri var. Orada da haksız bir rekabet de var. Orada sadece futbol açısından değil ekonomik anlamda da iyi durumda olmanız lazım. İlkay uzun zamandır başarılı oynuyor. Dün de çok iyi oynadı. Pep daha önce Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ancak en büyük hayali yeniden bu kupayı kazanmak. Bu iş sadece konuşarak olmuyor. Guardiola, Zidane'dan daha iyi bir hoca. Orta saha olduğu için zeki bir oyuncuydu. Teknik adamlık kariyeri de başarılarla dolu. Onun kriteri Şampiyonlar Ligi. "

Barrow maç günü kampı terketti!

"Buradaki en önemli durum UEFA'nın Mancehsater City'ye bile ceza verebiliyor olması. Türk takımları bir ceza almamalı ancak bilançolarda ciddi sıkıntılar var. Gelirlerimizden çok giderimiz var. Burada ekonomik durum olarak da yarışmacı olmak lazım. Denizlispor'da ekonomiyle ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Her kulüpte bazı sorunlar var. Ayrılmadan önceki son maçımda bir oyuncum maç gümü kampı terketti. Burada ülkemizin yaşadığı ekonomik zorlukları kulüpler de yaşıyor. Paranızı 1 ay geriden aldığınız için bu hareketi yapıyorsanız bu durum ekonomik bir sorun değil karakter sorunudur. Kampı terkeden oyuncu Barrow. Tüm hafta oyun planımızı onun üzerine kurduk ancak oyuncu 1 aylık alacağı için maç sabahı kampı terketti. Bu hareket şehirei takım arkadaşlarına ve futbol ahlakına karşı yanlış bir hareket. Ben şu anda ailemle vakit geçiriyorum. Ekibimle oyuncu izlemeye devam ediyoruz. Acele etmeden doğru kararı vermek istiyoruz."

Beşiktaş için umudum yok!

"Divan Kurulu'na katılamadım ancak konuşmaları medya üzerinden takip ettim. Sayın Başkan durumun pek iç açıcı olmadığını açıkladı. Ancak bu sorunlar şu an ortaya çıkmadı. Geçmişten gelen sorunlara herkes hakim. Ahmet Bey daha evvel yöneticilik yaptığı için duruma hakim. Beşiktaş şampiyonluk mücadelesinin içinde yer almalı ancak işin ekonomik tarafı da var. Ben bu kampanyanın ne getireceğini çok merak ediyorum. Ben maaalesef çok umutlu edğilim ancak böyle bir ihtiyaç varsa herkes kulübe destek olmalı. Beşiktaş'la ilgili konuşmalar oldu ancak benim etik olarak böyle bir şeye yaklaşmam mümkün değil."

Sergen'e zaman gerek!

"İstikrar kriteri sadece Sergen'le alakalı değil. Ona bu süreyi vermek lazım. Sergen geldiğinden beri ofansif anlamdaki farkı görebiliyorsunuz ancak bu durumu skorla bağdaştırmak lazım. Son Trabzonspor maçı seyir keyfi açısından harikaydı ancak maç berabere bitti. Beşiktaş kazansa tekrar yarışa girebilirdi ancak artık şansı çok azaldı. Sergen'e inanmak ve sabır göstermek lazım. Son 10-11 hafta Beşiktaş'ın nereye gidebileceğini gösterecektir. Sergen umarım başarılı olur. "

Sörloth ligin en iyi oyuncusu!

Atanın ve tutanın iyi olmalı. Uğurcan'ın performansını görüyorsunuz. Sörloth tartışmasız bu ligin en iyi oyuncusu. Oyuncuyu anlamak ve oyuncuya değişimi hissettirmek için zaman lazım. İyi bir tablo var ancak önemli olan istikrar. Bu durum sağlanırsa Beşiktaş çok farklı oynar. Bu süreci kısaltmanın tek yolu galibiyetlerden geçiyor. Alanyaspor maçı kesinlikle kazanılmalı.

Okan Buruk çok iyi!

"Şampiyonluk için favori ekipler Başakşehir, Galatasaray ve Trabzonspor. Başakşehir deplasmanda o tek golü bulmasa işi çok zordu ancak şu anda Sporting'i eleyebilecek potansiyali ve gücü var. Burada Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli çok önemli hocalar ancak bunlarla kalmamalı. Erol Bulut, İlhan Palut ve Okan Buruk son dönemde öne çıkıyor. Okan Hocayı çok başarılı buluyorum. Okan Hoca ligde ve kupada başarılı olabileceğini doğru sistem içerisinde gösterdi."

Lucescu'ya karşıyım!

"Sportif direktörlük bence olmamalı. Yani o mevkiye bir isim gelebilir ancak bunun alanı iyi belirlenmeli. Lucescu ismine karşıyım. Bu kadar takımın yarış içerisinde olması önemli. Ne kadar takım kafaya oynarsa heyecan da o kadar artar. Burayı doğru yönetebilmek ve baskıyı kırabilmek bence şampiyonluğun formulü. Alt taraftaki baskıyı idare edebilmek ise tecrübeyle alakalı bir durum. İşin sonunda 1 takım şampiyon olacak ve 3 takım küme düşecek. Herkes şampiyon olan ve küme düşen takımları alkışlamalı. Ben gittiğim ülkelerde küme düşen takımların alkışlandığını gördüm. Önemli olan futbolun bu yönünü ortaya çıkarmak."

Senin için hazırladığımız haberler