Lugano'dan flaş Aziz Yıldırım sözleri: "Tehdit..."

25.04.2020 - 20:31 | Son Güncellenme: 25.04.2020 - 20:36

Lugano'dan flaş Aziz Yıldırım sözleri: "Tehdit..."

2006-2011 yıları arasında Fenerbahçe'de forma giyen Diego Lugano, bomba itiraflar yaptı. Uruguaylı eski savunmacı, eski başkan Aziz Yıldırım hakkında da konuştu. 

Arjantin basınına konuşan Lugano, "Türkiye’de yaşadıklarımdan 10 tane kitap yazabilirim. Türkler, Uruguaylılara çok benziyor, bir anda yükseliyorlar ancak cana yakınlar. Binlerce anım var. İlk yılımda Ümit Özat kaptandı, Alex gibi bir oyuncu vardı ve 100. yılda şampiyon olmalıydık. Hayatımda böyle bir baskı görmedim.” dedi.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadığı bir olayı da anlatan Diego Lugano, “Bir gün yemekteydik, yabancılar maaşları alamadığı için sinirliydi ve kaptan bana, 5 aylık maaşını alamadığını söyledi. Tercümana başkan ile görüşmek istediğimizi söyledik ama ondan önce başkan ona, ikimizle konuşmak istediğini söylemiş. Maça çıktık, kazandık ve ertesi gün ofisine gittik. Ofisine gidince, el kol hareketleriyle bir şeyler anlatmaya başladı... Sinirli bir Türk, hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Masaya vurdu, her şeyi tekmeledi." diye konuştu.

Lugano şöyle devam etti: "Bizi çekmeceden bir şey çıkarmakla mı tehdit ediyordu, bilmiyorum. Konuşmak istediğimizde, bizi ofisten kovdu. Tercüman çevirmek istemedi. Çok gergindi. "100 yıllık bir kulüpte olduğumuzu, 25 milyon taraftarı olduğunu ve Güney Amerikalıların maçtan 1 gün önce para konuşmasının kabul edilemez olduğunu" söylemiş. Halbuki biz hiçbir şey söylememiştik.” 

Uruguaylı eski savunma oyuncusu, "Ertesi gün kaptana gittim, bizim onu da savunmak istediğimizi söyledim, herkesi savunmak istediğimizi belirttim. Bana, ‘Senin benim hakkımı korumanı mı istedim?’ dedi. ‘İstediysem, özür dilerim’ dedi. Benim tek başıma bu durumu yarattığımı söyledi. Çok başka bir kültür olduğunu söyledi. Orada başkanın istediğini yapma hakkı vardı. Buna inanamadım, bizim kültürümüzde kimse kimseden farklı değildir.” ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler