Luis Neto: "Türkiye'de herkes futbolla yaşıyor"

19.01.2019 - 19:04 | Son Güncellenme: 19.01.2019 - 19:04

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Zenit'in formasını giyen eski Fenerbahçeli savunma oyuncusu Luis Neto, Türkiye'de futbol oynadığı dönemde yaşadıklarını Rus basınına anlattı.

"Türkiye'de herkes futbolla yaşıyor"

Türkiye'deki taraftarlar hakkında konuşan Neto, "Kesinlikle Türkiye'de herkes futbolla yaşıyor. Bir numaralı spor futbol. Bir kafeye, caddeye veya bir alışveriş merkezine gittiğiniz de herkesin sadece futbol konuştuğunu görebilirsiniz. İstanbul'un tamamı Fenerbahçe Galatasaray veya Beşiktaş hakkında konuşuyor. Tüm ülke derbi maçları hakkında konuşuyor. Rusya'dan Türkiye'ye transfer olduğumda dikkat ettiğim ilk fark buydu Evet Zenit ülkedeki en popüler futbol kulüdür, ancak hokeyiniz, basketbolunuz ve başka bir spor dallarınız da var. Petersburg'da bile sık sık bir yere gitsem kime bana futbol hakkında bir şey sormaz. Açıkçası Rusya'yı bundan dolayı daha çok seviyorum. Her ne kadar Türkiye'de mükemmel maçlar olsa da statlar kalabalık ve güzel." dedi.

"Türkiye'deki yerel takımlar çok iyi"

Türkiye'deki yerel takımların çok iyi olduğunu ifade eden Neto, "Tabii ki İstanbul'da sempati duyulan takımlar "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş" olmak üzere üçe ayrılıyor. Diğer şehirdeki takım taraftarları ise sadece kendi takımlarını destekliyorlar. Bursaspor, Konyaspor, Göztepe, Antalyaspor, Alanyaspor vb gibi...Fenerbahçe, Bursa'dan Bursaspor ise İstanbul'dan nefret ediyor." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler