Luis Suarez'in kopya çektiği dil sınavı dosyası kapandı

Feride Kara
15.12.2021 - 16:22 | Son Güncellenme: 15.12.2021 - 16:25

İtalya Futbol Federasyonu Ağustos ayında dil sınavına giren Luiz Suarez'in soruları önceden aldığının ortaya çıktığı olayın dosyasını kapattı.

Luis Suarez'in kopya çektiği dil sınavı dosyası kapandı

2020-2021 sezonu öncesinde o dönem İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen ve adı İtalya'nın Juventus takımıyla anılan Uruguaylı Luis Suarez'in İtalyan ekibine transfer olabilmesi için Avrupa Birliği dışı futbolcu statüsünden çıkması gerekiyordu. Suarez, İtalyan vatandaşlığını, İtalyan eşi üzerinden almak amacıyla 17 Eylül 2020'de Perugia Yabancılar Üniversitesi'nin düzenlediği İtalyanca dil sınavına girmişti.

Sorular Suarez'e verilmiş

Ancak Aralık ayında Uruguaylı futbolcunun soruları önceden aldığı ortaya çıktı. Luis Suarez konuyla ilgili aylar sonra bir profesörün kendisine soruları verdiğini itiraf etti.

Juventus ceza almadı

İtalya Futbol Federasyonuna (FIGC) bağlı spor savcılığı, Suarez'in geçen yıl İtalyan vatandaşlığına geçebilmek için Perugia Yabancılar Üniversitesi'nde aldığı tartışmalı dil sınavına ilişkin, kendisini transfer etmek isteyen Juventus kulübünün sportif açıdan cezalandırılmayacağına karar verdi. Juventus'un sportif açıdan ceza almasını gerektirecek spor yasalarına aykırı bir davranışına dair herhangi bir kanıt bulamadığı ve bu nedenle dosyayı kapatarak rafa kaldırdığı belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler