Luiz Gustavo: "Ben, asla yetinmem!"

13.06.2020 - 18:13 | Son Güncellenme: 13.06.2020 - 18:31

Luiz Gustavo: "Ben, asla yetinmem!"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen ve dün (12 Haziran Cuma) yeniden başlayan Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta Kayserispor'u 2-1 yendi.

İsa Kethüda - AJANSSPOR

Fenerbahçe, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası yeni teknik direktörü Tahir Karapınar ile ilk maçına çıktı ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Kayserispor, Bernard Mensah'ın 59. dakikada frikikten attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-Lacivertli takım 87. dakikada Vedat Muriç'in penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi ve bu golden sadece 1 dakika sonra Brezilyalı yıldız Luiz Gustavo ceza sahası dışından sol ayağıyla harika bir gol attı ve takımına galibiyeti getirdi.

Luiz Gustavo attığı harika gol dışında saha içindeki çalışkanlığı ile de dikkat çekti. 90 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, 66 kez topla buluştu ve kullandığı 49 pasta %95,9 pas isabeti sağladı (Görsel üstte). Brezilyalı oyuncu sadece 2 kez pas hatası yaptı ve bu alanda Bernard Mensah ile sahanın en iyisi oldu. Mensah, 114 kez topla buluştu (sahanın en çok topla buluşan oyuncusu) ve kullandığı 82 pasta %95,1 pas isabeti sağladı. (Veri: Mac+Plus)

Gustavo attığı gol dışında 3 şut çekti, ikisinde isabet sağladı, girdiği 10 ikili mücadelenin 7'sini kazandı, 1 uzaklaştırma yaptı ve 3 faul aldı. 

Bu sezon Fenerbahçe'de şüphesiz takımın en iyi oyuncularından biri olan Luiz Gustavo, koronavirüs salgını sonrası performansını kaldığı yerden devam ettiriyor. Brezilyalı yıldız, Marsilya'da forma giydiği dönemde kulübün kanalına dikkat çeken şu açıklamaları yapmıştı: 

“Gittiğim yer neresi olursa olsun, tek amacım her gün gelişmek ve takım arkadaşlarıma yardım etmektir. Ben, asla yetinmem.” (Çeviri - Fatih Saboviç)

3 gol 1 asist

Bu sezon 29 maçta sahaya çıkan 32 yaşındaki oyuncu; 3 gol ve 1 asist ile oynadı. Gustavo'nun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam ediyor.  

Ayrıca, Gustavo bu sezon Süper Lig'de attığı 3 golü de ceza sahası dışından attı. 

Senin için hazırladığımız haberler