Luiz Gustavo formasına kavuşuyor!

06.03.2021 - 12:28 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 14:02

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'de son olarak sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de en merak edilen konu Luiz Gustavo'nun sağlığı. Sarı-lacivertli taraftarların 'Luiz Gustavo sahalara ne zaman dönecek, sakatlığı ne durumda?' aramaları sürüyor. Peki Luiz Gustavo, Konyaspor maçında oynayacak mı? İşte detaylar...

Luiz Gustavo formasına kavuşuyor!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Geçtiğimiz sezon başında Marsilya’dan transfer edilen Luiz Gustavo, Fenerbahçe’nin orta sahasında değişilmez oyuncu konumunda. Sarı lacivertli takımda 6 numara pozisyonunda oynayan ve yedeği bulunmayan Brezilyalı oyuncunun sakatlık ve cezası nedeniyle takımda yerini alamadığı karşılaşmalarda Fenerbahçe güçlük yaşıyor.

Hangi maçlarda oynayamadı?

Kariyerinde Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Brezilyalı oyuncunun sarı lacivertli takımın Hatayspor’u deplasmanda 2-1 yendiği maçın ilk yarısının son anlarında önce Ozan Tufan ardından da rakip oyuncuyla çarpışarak sakatlanmış ve oyuna devam edememişti. Dizinin yan tarafında ödem ve çarpışamadan kaynaklanan sorunlar oluşan 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Galatasaray, Fatih Karagümrük, Göztepe, Trabzonspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında forma giyemedi.

Gustavo’nun yokluğunda orta sahada Jose Sosa-Ozan Tufan ve Jose Sosa-Mert Hakan Yandaş ikilileri forma giydi. Ancak sarı lacivertlilerde tecrübeli futbolcunun olmayışı hissedildi. Savunma ile orta saha arasındaki pas bağlantısını sağlayan Brezilyalı yıldız saha içinde savaşçı tarzı ile de öne çıkıyor.

Fenerbahçe 33 yaşındaki oyuncunun olmadığı karşılaşmalarda 3 maçta 8 puan kaybetti. 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı.

Gustavo'suz Fenerbahçe

Luiz Gustavo’nun olmadığı maçlarda alınan skorlar;

Fenerbahçe 0-1 Galatasaray
Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0-1 Göztepe
Trabzonspor 0-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1-1 Antalyaspor

Bu sezon 21 maçta 1 gol atan Luiz Gustavo 1.2 şut, yüzde 90.4 başarılı pas, 0.7 hava topu kazanma, 1.8 top çalma, 1.7 top kesme,1.1 uzaklaştırma, 0.4 kilit pas ortalamasını yakaladı.

Konyaspor maçında oynayacak mı?

33 yaşındaki yıldız dün takımla çalışmalara katılırken olumsuz bir gelişme yaşanmaması halinde pazartesi günü Konyaspor deplasmanında takımdaki yerini alacak.

Senin için hazırladığımız haberler