Luka Doncic aldığı oylarla Slovenya nüfusunu geçti!

18.01.2019 - 00:06 | Son Güncellenme: 18.01.2019 - 03:06

Luka Doncic aldığı oylarla Slovenya nüfusunu geçti!

Geçtiğimiz yaz 2018 NBA draftlarında üçüncü sıradan Atlanta Hawks tarafından seçildikten sonra Dallas Mavericks'e takas olan Luka Doncic, NBA'de çaylak sezonunda harikalar yaratıyor.

Dallas Mavericks formasıyla bu sezon çıktığı 43 maçta 20.3 sayı, 6.7 ribaund ve 5.1 asist ortalamalarıyla oynayan Luka Doncic'in NBA'de "Yılın Çaylağı" ödülünü kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu sezon gösterdiği performanslarla tüm NBA'in dikkatini çeken Slovenyalı oyuncu, NBA All-Star 2019 oylamasında aldığı sonuçlarla şaşırtıyor.

Slovenya nüfusunu geçti

NBA All-Star hafta sonu yaklaşırken, tüm dünyadan NBA takipçileri de istedikleri oyunculara internet üzerinden oy verebiliyor. Şu ana kadar açıklanan oylarda Batı'da en çok oy alan isim LeBron James olurken, Doğu'da ise bu isim Giannis Antetokounmpo oldu.

Luka Doncic ise tüm NBA'de LeBron ve Giannis'in ardından en çok oy alan üçüncü isim konumunda. NBA'de henüz ilk yılını geçiren 19 yaşındaki genç oyuncu, toplamda 3 milyon 301 bin 825 oy aldı.

2017 verilerine göre Luka Doncic'in ülkesi Slovenya'nın nüfusu ise 2 milyon 66 bin civarında.

EuroLeague final-four MVP'si olmuştu

NBA'in yolunu tutmadan önce geçtiğimiz sezon Real Madrid formasıyla finalde Fenerbahçe'yi yenerek EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Luka Doncic, gösterdiği performansla aynı zamanda final-four MVP'si (En Değerli Oyuncusu) ödülüne de layık görülmüştü.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler