NBA'de Brooklyn Nets Forması Giyen Kyrie Irving Dallas Mavericks'e Takaslandı

Burak Alaca
06.02.2023 - 00:11 | Son Güncellenme: 06.02.2023 - 01:11

NBA'de Brooklyn Nets forması giyen Kyrie Irving, Dallas Mavericks'e takas oldu. Mavericks takas karşılığı Nets'e Spencer Dinwiddie, Dorian Finney-Smith ve draft hakları verdi.

NBA'de Brooklyn Nets Forması Giyen Kyrie Irving Dallas Mavericks'e Takaslandı

AJANSSPOR-HABER

NBA'de Doğu Konferansı ekiplerinden Brooklyn Nets forması giyen yıldız oyuncu Kyrie Irving, Batı Konferansı'ndan Dallas Mavericks'e takas oldu. Dallas Mavericks bu takas karşılığında Brooklyn Nets'e Spencer Dinwiddie, Dorian Finney-Smith, 1. tur draft hakkı ve birden fazla 2. tur draft hakkı yolladı.

Takasını istemişti

Brooklyn Nets ile çok formda bir sezon geçiren Kyrie Irving geçtiğimiz günlerde kulüpten takasını isteyerek herkesi şaşırttı. 30 yaşındaki oyuncu bu sezon yakaladığı 27.1 sayı, 5,3 asist ve 5.1 ribaunt ortalamaları ile Doğu Konferansı'nda All-Star ilk beşine seçildi.

Aşı olmayı reddetti

Geçtiğimiz sezon ligin Covid-19 protokolüne uymayıp aşı olmayı reddeden oyuncu, New York eyaletinin aşı kanunu sebebiyle iç sahada oynanan 35 maçı kaçırıp takımın büyük tepkisini çekmişti. 

İlgini Çekebilir
NBA'de Bucks rüzgarı devam ediyor
Habere Git

Büyük üçlü tutmadı

Brooklyn Nets'in geçtiğimiz sezonun başında kurduğu büyük Kevin Durant-James Harden-Kyrie Irving üçlüsü birlikte yalnızca 16 maça çıkabildi. Kyrie Irving'İn aşı prosedürüne takılması ve James Harden'ın takasını isteyerek Philadelphia 76Ers'ın yolunu tutması sonrası Nets'in şampiyonluk hayali rafa kalktı.

Luka Doncic'e beklenen yardım geldi

Dallas Mavericks'te bu sezon harikalar yaratan Luka Doncic'in son maçlardaki yorgunluğu son maçlarda gözden çıkmadı. Mavericks yönetiminin şampiyonluk hedefi için Luka Doncic'in yükünü paylaşacak bir süper yıldızı takıma katmak istediği uzun zamandır konuşuluyordu.

Porzingis denendi olmadı

Dallas Mavericks daha önce Luka Doncic'in yükünü hafifletmek için kadrosuna büyük bir takasla New York Knicks'ten Kristaps Porzingis'i kattı. Letonyalı zaman içerisinde Knicks'te yaşadığı diz sakatlığının etkilerini atlatsa da, Luka Doncic ile uyum yakalayamadı ve 3 sezonun ardından Washington Wizards'a takaslandı.

İlgini Çekebilir
NBA'de yumruklar konuştu, 5 oyuncu ihraç!
Habere Git

Kral peşindeydi

Kyrie Irving'in takas istemi ortaya çıkınca başta Los Angeles Lakers olmak üzere birçok takım piyasa araştırması yapmaya başladı. LeBron James'in Cleveland Cavaliers'ta şampiyonluk yaşadığı eski takım arkadaşını ciddi şekilde takımında görmek istediği iddiaları mevcuttu fakat Mavericks hızlı davrandı.

Takas döneminde son günler

NBA'de sezon ortası takas dönemi 9 Şubat'ta sona eriyor. Şampiyonluk veya play-off iddiası olan birçok takımın pazarda aktif olması beklenen son 3 günde önemli takas haberlerinin tekrardan gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler