Luka Modric’ten itiraf: “Türkiye maçını unutamıyorum”

29.03.2021 - 19:52 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 19:55

Real Madrid’in yıldız futbolcusu Luka Modric, A Milli Takımımızın Hırvatistan’ı elediği EURO 2008’deki tarihi maçla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde…

Luka Modric’ten itiraf: “Türkiye maçını unutamıyorum”

AJANSSPOR-HABER

Dünya futbolunun en önemli isimlerinden Luka Modric’ten Türkiye açıklaması… Geçtiğimiz günlerde Hırvatistan Milli Takımı’nın formasını 135. kez giyerek bir rekora imza atan Real Madrid’in yıldızı, basın toplantısında önemli bir itirafta bulundu.

"Kariyerimin en zor anıydı"

35 yaşındaki futbolcu, EURO 2008'de A Milli Takımımıza karşı aldıkları yenilginin hiç aklından çıkmadığını söyledi. Başarılı orta saha oyuncusu şunları söyledi: “Beni bütün kariyerimde çok etkileyen bir an var. Bu forma altında geçirdiğim en zor an.

Bu, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'ye karşı Viyana'da aldığımız mağlubiyetti. O yenilgi bizi sert vurdu. Sonrası çok ama çok zordu. Maçın ardından soyunma odasında neler yaşadığımızı düşünebilirsiniz. Bu olaydan sonra ne kadar başarılı olursak olalım aklımın bir ucunda hep o yenilgi var."

Real Madrid'de bırakmak istiyor

Modric buna karşılık futboldan hala keyif aldığını ve eğlendiğini belirterek, “Ne zaman bırakacağımı göreceğiz. Futbolu şu an bırakmak için bir nedenim yok. Kariyerimi Real Madrid'de bitirmek istiyorum" diye konuştu.

Luka Modric, Hırvatistan Milli Takımı ile final oynadığı 2018 Dünya Kupası’nda en iyi futbolcu ödülünü kazanmıştı.

Türkiye-Hırvatistan maçında ne olmuştu?

A Milli Takımımız, EURO 2008’in çeyrek finalinde Hırvatlar’la karşı karşıya geldi. Avusturya’daki maçın normal süresi golsüz tamamlandı. Rakibimiz uzatmaya giden maçın 119. dakikasında Ivan Klasnic ile 1-0 öne geçti. Hırvatlar tam “turu geçtik” derken 120. dakikada Semih Şentürk skora denge getirdi ve maçı penaltılara götürdük. Türkiye penaltıların ardından toplamda 4-2’lik skorla adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Senin için hazırladığımız haberler