Türkiye Yurtdışına 22 Futbolcu Gönderdi. Lüksemburg'u Geçemedik

17.05.2022 - 13:40 | Son Güncellenme: 17.05.2022 - 13:50

Türkiye, 22 oyuncu yetiştirip yurtdışına gönderdi. Ancak 85 milyonluk Türkiye, 632 bin nüfuslu Lüksemburg'un gerisinde kaldı. Avrupa'nın lideri Fransa, dünyanın ise Brezilya. İşte detaylar...

Türkiye Yurtdışına 22 Futbolcu Gönderdi. Lüksemburg'u Geçemedik

AJANSSPOR-HABER

Yıllardır altyapı ve oyuncu yetiştirme tartışmalarının içinde olan buna karşı radikal bir hamle yapamayan Türkiye, yetiştirip ihraç ettiği futbolcu sayısında 42. sırada yer aldı. 2017-2022 arasındaki sıralamaya göre Türkiye'nin yetiştirip yurt dışına gönderdiği toplam oyuncu sayısı 22 ile sınırlı kaldı.

Lüksemburg'un da ardında kaldık

Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi CIES'ın Mayıs ayı raporuna göre göre 55 UEFA ülkesi arasında Türkiye, Lüksemburg'un dahi gerisinde kalarak, 42. sırada yer aldı. 632 bin nüfuslu ve 2 bin 586 kilometrelik Lüksemburg, yurt dışına 27 oyuncu göndermeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeliler yarın Rangers'lı
Habere Git

Fransa büyük fark attı

Avrupa kıtasında yetiştirip ihraç ettiği oyuncu kategorisinde Fransa, birinci sırada yer aldı. Fransa 928 futbolcuyla zirveye çıkarken, en yakın takipçisine de büyük fark attı. İkinci sıradaki  İngiltere 525, üçüncü basamakta bulunan Almanya da 441 futbolcuyla tabloda yer aldı. Almanya, Türkiye'ye 83 oyuncu gönderip ilk sırada yer alırken Nijerya 61 futbolcuyla ikinci ve 60 futbolcuyla Fransa da üçüncü durumda.

Afrika'nın lideri Nijerya, dünyanınki Brezilya

Afrika ve Amerika kıtasında yer alan ve ülke dışına en çok futbolcu gönderen ülkeler sıralamasına bakıldığındaysa Nijerya ve Brezilya lider. Nijerya, 339 futbolcuyla Afrika'nın, Brezilya ise 1219 futbolcuyla Amerika kıtasının zirvesinde bulunuyor. Tüm dünyanın da lideri konumunda bulunan Brezilya'nın ezeli rakibi Arjantin ise 815 futbolu yetiştirip, yurt dışına gönderdi. Brezilya, 231 futbolcuyla en çok ihracatını Portekiz'e gerçekleştirdi.

Türkiye'de Yetişip Yurt Dışına Giden Oyuncular

Zeki Çelik - Lille
Burak Yılmaz - Lille
Umut Meraş - AC Le Havre
Çağlar Söyüncü - Freiburg
Cenk Özkaçar - Olimpik Lyon
Yusuf Yazıcı - Lille
Cengiz Ünder - Roma
Ozan Kabak - Schalke 04
Okay Yokuşlu - Celta Vigo
Merih Demiral - AC Alcanenense
Mert Çetin - Roma

Ozan Tufan - Watford
Ömer Faruk Beyaz - Eintracht Frankfurt
Ali Akman - Eintracht Frankfurt
Cenk Gönen - Malaga
Mustafa Kapı - Lille
Berke Özer - KVC Westerlo
Doğan Alemdar - Rennes
Burak İnce - Arminia Bielefeld
Emre Çolak - Deportivo La Coruna
Oğuz Kağan Güçtekin - KVC Westerlo
Emre Demir - Barcelona

Senin için hazırladığımız haberler