Antalyaspor'dan Christian Luyindama İçin Özel İzin Başvuru

İsa Kethüda
01.03.2023 - 10:08 | Son Güncellenme: 01.03.2023 - 10:25

Antalyaspor’da kadroda düşünülmeyen Kongolu futbolcu Christian Luyindama'nın 3’üncü bir takıma transferi olması için özel bir maddeyle izin bekleniyor.

Antalyaspor'dan Christian Luyindama İçin Özel İzin Başvuru

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR 

Antalyaspor, sezon başında Galatasaray’dan kiralanan, ancak beklentilerin çok uzağında kalan Christian Luyindama’dan takım bulmasını istedi. Futbol Sorumlusu Nuri Şahin’in planlarında bulunmayan Kongolu futbolcu, kulüp arayışlarına devam ederken, önünde çok büyük bir engel bulunuyor. Bu sezon hem Galatasaray hem de Antalyaspor ile maç kadrosunda yer alan 29 yaşındaki futbolcunun aynı ligde 3’üncü bir takıma transfer olmasına Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı izin vermiyor. 

Galatasaray ve Antalyaspor kadrolarında yer aldı 

Bu sezonun ilk haftasında Antalyaspor’un Galatasaray’ı ağırladığı karşılaşmada Sarı-Kırmızılıların yedek kulübesinde bulunan Luyindama, sonrasında Antalyaspor’a transfer olarak bir sezonda 2 takım kadrosunda olma hakkını tamamladı. 8 maçta Antalyaspor kadrosunda yer alan Luyindama, bunların 5’inde sahaya çıkarken, bu sebeple 3’üncü bir takıma transferine izin verilmiyor. 

İşte o madde: 

Futbolcular aynı sezon içerisinde, sözleşme yenileme ve vize işlemleri de dâhil olmak üzere, en fazla iki kulübe tescil edilebilirler. Aynı sezon içerisinde iki kulübe tescil edilen futbolcunun kulüplerden birinin resmi müsabakalarında oynamaması halinde tescil dönemleri içerisinde üçüncü bir kulübe transfer ve tesciline izin verilir. Bir sezon içerisinde aynı ligdeki iki kulübe tescil edilerek her iki kulübün resmi müsabakasında oynamış olan futbolcuların, üçüncü bir kulübe tesciline ve müsabakalara katılmasına, oynadığı ligden farklı bir lige transferi halinde izin verilir.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den transfer harekatı! Listede Brezilyalı yıldız...
Habere Git

TFF'den haber bekleniyor

Christian Luyindama’nın durumuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’yla temas kuran Antalyaspor, Kongolu futbolcunun transferinde kolaylık sağlanmasını talep etti. Süper Lig’de Luyindama dışında farklı oyuncular için de talep alan TFF’nin konuyla ilgili olarak çalışma yaparak, durumu kulüplere bildireceği gelen haberler arasında yer aldı. 

FIFA’nın onayı gerekiyor 

Türkiye Futbol Federasyonu, özel maddeyi çıkarma kararını tek başına alamıyor. Konunun FIFA’ya taşınarak, oradan gelecek onay ile birlikte Luyindama’nın yeni bir takıma transfer olabilmesi için özel madde hayata geçirilebilir.

Antrenmana çıkmıyor 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun onay vermemesi halinde Luyindama’nın transferi, ancak farklı bir sezonu olan ülke kulüplerine olabiliyor. Bu konuda da çalışmalarına devam eden Luyindama’nın antrenmanlara çıkmadığı ve transfer sezonu devam eden ülkelerde kulüp arayışlarının sürdüğü öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Milli futbolcu İspanyol deviyle anlaştı!
Habere Git

386 dakika oynadı

Antalyaspor’da sadece 5 maçta forma giyen Luyindama, 386 dakika sahada kalırken, Kırmızı-Beyazlılar bu süre içerisinde kalesinde 5 gol gördü.

10 maçtır forma giyemiyor 

Antalyaspor’a antrenman eksiği olarak transfer olan ve ilk 2 maçında yedek kulübesinden çıkmayan Luyindama, sırasıyla Konyaspor, Alanyaspor, İstanbulspor ve Sivasspor karşılaşmalarında oynadı. Son maçı Karagümrük olan Kongolu futbolcu, Kırmızı-Beyazlıların 2-0 geride olduğu sırada 26’ncı dakikada oyundan alındı. Antalyaspor’un 4-2 kazandığı karşılaşmanın ardından 10 maçta süre alamazken, sadece Galatasaray karşısında yedek kulübesine girebildi.

Senin için hazırladığımız haberler