Lyon, Benfica'yı devirdi

02.08.2018 - 13:07 | Son Güncellenme: 02.08.2018 - 13:07

Avrupa'nın önemli futbol kulüplerinin mücadele ettiği hazırlık turnuvası 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Olympique Lyon, Benfica'yı 3-2 yendi.

Avrupa'nın önemli futbol kulüplerinin mücadele ettiği hazırlık turnuvası 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Olympique Lyon, Benfica'yı 3-2 yendi.

Bu yıl 6. kez düzenlenen turnuvada, Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Portekiz temsilcisi Benfica, Portekiz'in Algarve Stadı'nda karşı karşıya geldi.

İlk yarıda etkili ataklar geliştiren Olympique Lyon, 40. dakikada bir dönem Beşiktaş forması giyen Marcelo'nun, 45. dakikada ise Bertrand Traore'nin ağları sarsmasıyla soyunma odasına 2-0 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Benfica, 59. dakikada Pizzi, 64. dakikada Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Olympique Lyonlu Martin Terrier 83. dakikada fileleri havalandırdı ve Fransa temsilcisi, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Avrupa'nın önde gelen 18 takımının yer aldığı 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'na, Avrupa, ABD ve Singapur ev sahipliği yapıyor. Avrupa ayağındaki karşılaşmalar Avusturya, İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre'de oynanıyor.

Organizasyona, İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham, İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, Almanya'dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund, İtalya'dan Juventus, Milan, Inter ve Roma, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Olympique Lyon, Portekiz'den Benfica kulüpleri katılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler