Lyon maçı öncesi Nouma: "Eğer adam olmak istiyorsan.."

19.04.2017 - 15:20 | Son Güncellenme: 19.04.2017 - 15:20

AJANSSPOR- Bir dönem Beşiktaş forması giyen Pascal Nouma, Lyon maçı öncesi Fransızların ünlü France Football dergisine bir röportaj verdi.

İlk olarak Türkiye'deki statlardaki atmosferi değerlendiren Nouma, "Her zaman söylediğim gibi eğer adam olmak istiyorsan Türkiye'de bir derbiye git. Ama Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kendi aralarında oynadığı maçların haricinde 3. Lig'de bile statlar doluyor. Sanki 60 bin seyirci var zannediyorsan ama aslında 15 bin taraftar var. Bu beni daha önce olmadığı kadar motive ediyor. Fransa'dayken bir gol atamadığımda tribünden cılız sesler gelirken burada daha çok "Önemli değil, bir dahakine girer" diyorlar" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki yaşam ve insanların futbola olan yaklaşımları hakkında da görüş bildiren Fransız isim, "Burada 7 gün 24 saat eğlenebilirsiniz. Kimse gücenmesin ama Guingamp'tan İstanbul'a gelince zorlandım. Buradaki tutku akıl almaz. Fransa'da futbol oldukça önemlidir ama burada çok çok fazla. Adeta bir din gibi. Biliyorsunuz burada din oldukça önemlidir. Futbolun yeri gerçekten kocaman" dedi.

İstanbul'da dışarıda fazla vakit geçirmediğini anlatan Nouma kendisine olan ilgiden bahsetti: "Siyah camlı bir arabam var. Polisin koruduğu bir evde yaşıyorum. Klasik bir evde yaşayamam çünkü insanlar sürekli evime gelip benimle fotoğraf çektirebilirler. Dışarıda bütün işlerimi hızlı bir şekilde hallediyorum. Mesela alışverişlerimi 10 dakikada bitirmeye özen gösteriyorum. Yürümeye çıktığımda genelde kulağımda kulaklık oluyor ki dışarıdan bana seslenenleri duymamayım. Yoksa iki saniyede bir durduruyorlar."

Lyon maçına da kısa bir şekilde değinen Nouma, "Tribünlere gelecek olanlara dikkat edin. Bozuk paralar, telefonlar ne isterseniz.. Sıcak bir maç olacak" diye konuştu.

 

(YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler