Lyon, Sivasspor'un genç yıldızı Kerem Atakan Kesgin'e talip oldu

29.03.2022 - 09:27 | Son Güncellenme: 29.03.2022 - 09:40

Geçtiğimiz sezon Altay'dan Cenk Özkaçar'ı kadrosuna katan Fransız ekibi Lyon bu kez gözünü Sivassporlu Kerem Atakan Kesgin'e dikti. İşte detaylar...

Lyon, Sivasspor'un genç yıldızı Kerem Atakan Kesgin'e talip oldu

Bütçesinde 100 milyon TL açık ortaya çıkan Sivasspor'da hedefsiz kalınan sezonda tek bir düşünce var; o da bir an önce parlayan yıldızları satabilmek. Türk futbolunun ekonomik olarak yıllardır örnek gösterilen kulüplerinden biri olan Kırmızı-Beyazlılar, düşen gelirler ve artan maliyetlerle beraber sıkıntıya girdi. İlk kez bir sezonu 100 milyon TL borçla kapatacak olan Sivasspor’da bu sene öne çıkan isimlerin satışından gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Lyon, Kerem'in peşinde

21 yaşındaki orta saha oyuncusu Kerem Atakan Kesgin de bu sezonun en dikkat çeken ismi oldu. Rıza Çalımbay'ın Hakan Arslan'ı kesip yıldızını parlattığı başarılı orta saha oyuncusuyla Avrupa'dan yakından ilgilenen kulüpler var.  Fanatik'te yer alan habere göre; Özellikle Fransız kulübü Lyon bir süredir Kerem'i takip ediyor, maçlarını izliyor.

Resmi teklif yapacaklar

Fransız ekibinin genç futbolcuyla alakalı taramasını tamamladığı ve önümüzdeki günlerde Sivasspor’un kapısını resmen çalacağı ifade edildi. 

İlgini Çekebilir
Kerem Atakan, Süper Lig’deki ilk golünü Alanya’ya attı
Habere Git

Sivasspor en az 4 milyon Euro bekliyor

Altyaş Milli Takımları'nın neredeyse tamamında forma giyen Kerem için İç Anadolu ekibinin kapıyı 4 milyon Euro’dan açacağı ifade edildi. Sivasspor’un bu transferi bir an önce tamamlayarak bütçe açığını kapamak istediği kaydedildi. 

18 maçta forma giydi

Sivasspor'un geçtiğimiz sezonun başında Göztepe'den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 21 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, bu sezon kırmızı beyazlı formayla 18 maça çıkarken 1 gol ve 2 asist yaptı.

Lyon, Türk pazarına yabancı değil

Fransız kulübü Lyon Türkiye pazarı ile yakından ilgili... Lyon, 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde Altay'ın 21 yaşındaki savunma oyuncusu Cenk Özkaçar'ı 1,5 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler