M. Başakşehir - Fenerbahçe maçı sonrası TV programlarında TÜM konuşulanlar ...

11.02.2018 - 20:21 | Son Güncellenme: 11.02.2018 - 20:21

M. Başakşehir - Fenerbahçe maçı sonrası TV programlarında TÜM konuşulanlar ...

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftasında Fenerbahçe deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Karşılaşmayı beIN Sports yorumcuları Metin Tekin, Tuncay Şanlı, Rüştü Reçber, Bülent Korkmaz ve Erman Özgür yorumladı. 

NTV Spor, A Spor, TRT Spor ve Beyaz TV'de yer alan Rıdvan Dilmen, Mehmet Demirkol, Mustafa Denizli, Erman Toroğlu, Sinan Engin ve Ahmet Çakar'ın M. Başakşehir - Fenerbahçe maçı sonrası yorumlarnın öne çıkan ifadelerini de bu haber başlığı altında bulabilirsiniz.

Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Metin Tekin : "Abdullah Avcı öngörüde hata yaptı"

Esas sorun nedir? Bu kadroyla hiçbir maçı kazanamazlar. 10 maçın 9’unu Fenerbahçe kazanır. Buradan başka bir şeye geliyoruz. Başakşehir, şans eseri kaybetmedi. Kaybetmeye mahkumdu. Pas oyununda yetersizliğiniz varsa dünyanın en büyük zaafıdır. 

Metin Tekin: "Aralarında 10 maç oynasalar 9'unu Fenerbahçe kazanır"

Çok övdüğümüz Abdullah Avcı, öngörüde hata yaptı. Bu kadro oynamaz. 10 maçın 9’unu Fenerbahçe kazanır. Abdullah Avcı, kadrom yeterli değil bir sürpriz yapayım deseydi, böyle bir kadro çıkarmasaydı farklı olabilirdi.

Metin Tekin: "Fenerbahçe doğru oynadı"

Aykut Kocaman stratejik oyunları oynuyor. Güçlü bir Fenerbahçe’den sezon boyu bahsedilebilir mi? Fenerbahçe bugün doğru oynadı. Doğru eleştirileri, başarılı da olsa cebinize koyacaksınız. Bu kadrolar çıksınlar, 10 maçın 9’unu Fenerbahçe kazanır.

Metin Tekin: "Bu eksiklerle bu oyunu oynayamazsın"

 Bugün Fenerbahçe güçlüyü yendi. Başakşehir de gücünü göstermeye çalıştı. Başakşehir’i takdir ediyorum ama bu eksiklerle bu oyunu oynayamazsın.

Rüştü Reçber: "Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı"

Başakşehir çok top kaybetti. Fenerbahçeli futbolcular her  bölgede baskı yaptı. Bu, bu kadar pozisyon bulmalarına sebep oldu. Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı. İsteyen bir takım vardı. Tamam mı, devam mı? Bunun farkındaydı Fenerbahçe... Futbolun bazı gerçekleri vardır. Fenerbahçe kaybetseydi tamam derdik. Ama kazandı ve devam diyoruz.

Rüştü Reçber: "Aykut Kocaman görevini yaptı"

Bütün bunları konuşmamıza neden olan Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman’dır. Bugün yapması gerekenleri yaptı. Görevini yaptı Aykut Kocaman... Top hep sizde. Ama geçişleri yapamayan bir Başakşehir vardı. Mihenk taşı dediğimiz oyuncular yoktu.

Rüştü Reçber: "Soyunma odasındaki fotoların değiştirilmesi doğru"

Bir de Fenerbahçeli futbolcuların odasındaki fotolar değiştirilmiş. Soyunma odasına girince Fenerbahçe’nin başarılarının fotolarını görmek farklı, Başakşehir’in fotolarını görmek farklı. Soyunma odasında böyle bir değişim olması doğru bence.

Rüştü Reçber: "Fernandao ustaca vuruş yaptı"

Fernandao’nun klas bir gol vuruşu var. Onu tebrik etmek lazım. Başakşehir kalecisi Volkan Babacan yerden gelen topa müdahale edebilir miydi? Çok zor. Fernandao’nun orada ustaca bir vuruşu var. Tebrik etmek gerek.

Bülent Korkmaz: "Abdullah Avcı bir daha bu oyunu oynar mı?"

Abdullah Avcı’ya sormak lazım. Aynı takımla bir daha, aynı oyunu oynar mısın? Teknik adamlar da bazen hata yapar. Bu hatayı kabul edip farklı oynatabilir. 2-3 sene önceki Başakşehir’in oyununu oynamalıydı. Fenerbahçe’nin hakkını vermek lazım. Kocaman, Başakşehir’e iyi hazırlanmış. Fenerbahçe, doğru bir oyun, doğru baskıyla kazandı. Başakşehir’in gol pozisyonu yoktu. Topla fazla oynayabilirsin ama gol pozisyonu yoktu. Fenerbahçe ise en rahat maçlarından birini oynadı.

Bülent Korkmaz: "Kocaman doğru analiz etti"

Abdullah Avcı’ya sormak lazım. Aynı takımla bir daha, aynı oyunu oynar mısın? Teknik adamlar da bazen hata yapar. Bu hatayı kabul edip farklı oynatabilir. 2-3 sene önceki Başakşehir’in oyununu oynamalıydı. Fenerbahçe’nin hakkını vermek lazım.

Bülent Korkmaz: "Fenerbahçe doğru bir oyunla kazandı"

Kocaman, Başakşehir’e iyi hazırlanmış. Fenerbahçe, doğru bir oyun, doğru baskıyla kazandı. Başakşehir’in gol pozisyonu yoktu. Topla fazla oynayabilirsin ama gol pozisyonu yoktu. Fenerbahçe ise en rahat maçlarından birini oynadı.

Bülent Korkmaz: "Fenerbahçe iyi analiz etmiş"

Aykut Kocaman iyi analiz edip doğru oyun oynattı. Ortada hak edilmiş bir galibiyet var. Fenerbahçe bireysel hatadan kaç tane gol yedi ve skoru etkiledi? Onu da konuşmak gerek.

Tuncay Şanlı: "Skor daha farklı olabilirdi"

Başakşehir’de çok eksikler vardı. Bu eksikler pas oyununda ne kadar etki eder diye konuştuk. Böyle kritik durumlarda Fenerbahçe üstesinden geliyor. Takım olma, bütün olma anlamında sahaya yansıtıyor. Doğru şekilde oynadı Fenerbahçe. Pozisyon zenginliği oldu. Son paslarda etkili olsalardı farklı bir skor olabilirdi.

Tuncay Şanlı: "Fenerbahçe hak etti"

Fenerbahçe hak ettiği bir maçı kazandı, diyebilirim. Avcı’nın performansı  iyi değil. Aykut Kocaman ise iyi analiz etmiş. Oyuncu topluluğu da önde basar zaten.

Tuncay Şanlı: "Golcüler daha iyi katkı sağlamalı"

Golcü oyuncuların katkısı gerçekten çok önemli. Fenerbahçe’de golcüler daha iyi katkılar sağlamalı. Eğer golcüler katkılarını yukarıya çıkarabilirse sarı-lacivertliler bence çok daha farklı bir yerde olabilir.

Bülent Korkmaz: "Bireysel yetenekler takım oyununa uymalı"

Kadroyu görünce her şeyin Fenerbahçe’nin lehine olacağını söylemiştik. Bireysel yetenekler takım oyununa uyarsa başarı gelir. Yoksa olmaz.

Erman Özgür: “Başakşehir formsuz ama en formsuzu Avcı”

Öte yandan beIN FC Extra Time'de ise Erman Özgür, Başakşehir'i çalıştıran Abdullah Avcı'yı şu sözlerle eleştirdi:

Abdullah Avcı formsuz bir hoca. Bugün kazansalardı Fenerbahçe’yi yarış dışında bırakabilirlerdi. Başakşehir’de kadro tercihleri konusunda hatalar vardı, oyuna sonradan giren oyuncularda da sıkıntı var. Arda’nın performansı göz önündeyken Kerim Frei ile de başlayabilirdiniz. Arda, fizik olarak da kafa olarak da hazır değil.

Rıdvan Dilmen'in Başakşehir - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi

Fenerbahçe, bugün biz kazanamazsak sezon biter şeklinde bir ilk yarı performansı ortaya koydu, bunu bilerek oynadılar. Başakşehir'in çok yetenekli bir kulübesi var ve oyunda değişiklik yapması lazım. Başakşehir'in konsantrasyonunu yukarı çıkarması lazım.

Fenerbahçe, geçmişte bir gazeteci abimle Rapid Wien maçına gitmiştim, 3 farklı yazı yazmıştı, iyiydik, buna da çok şükür ve kötüydük yazıları. Bugün Fenerbahçe'de Valbuena oynamadığı için herkesin 3 farklı düşüncesi vardır. Şu an Fenerbahçe, galibiyete daha yakın bir performans ortaya koyuyor.

Fenerbahçe, 1-0 öndeyken kimse Valbuena'nın oyuna girmesini falan kimse beklemesin. Ayrıca Soldado'yu da unutun.

Başakşehir, 2. yarı Chedjou'yu çıkardı farklı bir sisteme gitti gol yedi, daha sonra bir değişiklik yaptı ve 4-2-4'e döndü ama sonuç alamadı. Başakşehir, İBB dönemi dahil olmak üzere en çok dağıldığı maçı oldu bu karşılaşma.

Erman Toroğlu, Başakşehir - Fenerbahçe maçını yorumladı

Bu Başakşehir’i uzun zamandır seyretmiyorum. “Büyük takımlar potaya girerse, Başakşehir şampiyon olur” diyordum. Bende de bazı hatalar var. Ben yorumcuysam ben de işimi eksik yapıyorum diyebilirim. 9 tane maçı oturacağım ve izleyeceğim. O da zor. Bu Başakşehir var ya, yolunu şaşırmış. O benim dediğim Başakşehir değil.

Bu Başakşehir, ayak dışı, ayak üstü oynayan bir hale gelmiş. Pardon da, oynadığın takım Fenerbahçe. Fenerbahçeli topçu bunu yapmıyor. Öyle bir şey kalmadı. Çatır çatır koşacaksın, adamı kalçadan ısıracaksın. Bu Başakşehir laleşehir falan olmuş. Bunlardan bir halt olmaz. Böyle giderse 7-8 hafta sonra küçükler de bunları yamultur.

Biz büyük takımız diyor Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş… Sen en az rakip kadar koşacaksın. Başakşehir, kendini Real Madrid, Barcelona zannetmeye başlamış. Barcelona’dan adam aldılar. O adamın ayağına top verirsen seni bozar. Bunları söylediğim zaman kızıyorlar. Sen Barcelona’dan aldığın adama da dikkat edeceksin. İlk 45 dakikada Arda bu takımı bozdu. Bunlar hızlı top oynayan takım. Arda top alacak, çalım atacak, dönecek… Bu öyle bir takım değil ki. Çat çat oynayan bir takımdı.

Fenerbahçe ilk yarı durumu 3-0 yapardı. Fenerbahçe doğru oynuyor ve ukalalık yapmıyor. Fenerbahçeli futbolcuların ayağı yere basıyor. Muazzam top oynamıyorlar ama gereğini yapıyorlar. Ukalalık yapmıyorlar. Başakşehir eğer böyle devam ederse dördüncü falan da olamaz.  Başakşehir futbol oynadığını zannediyor. Kendilerini tatmin ediyorlar. Ben Başakşehir’i ilk defa böyle gördüm. Şu anda takım değil. Takım olarak oynamıyorlar. Bunlarda bir durum var.

Bu kadar kötü bir Başakşehir beklemiyordum. Herkeste eksik var. Olabiliyor. Başakşehir’i gerçekten tuhaf gördüm. Bunlar, bazı şeylerin önlemini almazlarsa işleri zor. Çok net söylüyorum. Ben bunu koklarım. Başakşehir’in kötü oynadığını gördüm, ama bugün bir tuhaflık var. Hiç böyle görmedim. Bana Başakşehir hiç keyif vermedi, beni üzdü, beni tehlikeye doğru götürdü. Şu Başakşehir’e şampiyonluk adayım demiyorum. Başakşehir fazla havaya girmiş.

Erman Toroğlu'nun Başakşehir - Fenerbahçe maçı hakkındaki değerlendirmelerinin devamı için tıklayınız...

Mustafa Denizli'nin Başakşehir - Fenerbahçe maçı hakkındaki görüşleri

Başakşehir bu akşam bir şeyi gösterdi! Olumlu futbol en önemli unsur olabilir ama hücumda olsun, topa hakimiyetleri olsun; iki isim Emre ve Mossoro  Başakşehir için ne kadar önemli oyuncular olduklarını gösterdi. Bu kadar hücumdan yoksun bir Başakşehir takımı istenilen oyunu sergileyemedi.  Adebayor'a istenilen toplar kanatlardan gelmedi! Ne Arda, ne de Visca istenilen topları taşıdılar.

Fenerbahçe bu akşam oldukça etkili bir oyun sergilerken; hem orta sahada olsun, hem de hücumda olsun oldukça etkin bir oyun oynadı. Fenerbahçe'nin grafik olarak Başakşehir'den önde olduğunu biliyorduk. Başakşehir takımı son Konya maçında zaten kötü sinyal veriyordu. Öncesinde kupada Giresunspor'a elenmelerinden sonra, takım aşağıya doğru bir grafik izledi.

Mehmet Demirkol, Başakşehir - Fenerbahçe maçını değerlendirdi

"Fenerbahçe rakibi paramparça etti. lk 30 dakikada 3-4 tane pozisyonu var. Fenerbahçe oynatmayan takım ama Barcelona'da oynatmıyor. Aslında hoca biraz sinirlenmiş. Oynatmayan takım faul yapar. Fenerbahçe tam tersine en pozitif futbollarından birini oynattı."

"Aykut hocayı kutlamak lazım. Son iki haftada oyun ile ilgili eleştirilerimiz olmuyor. Hocanın ruh hali ve saha kenarında verdiği mesajla oluyordu. Fenerbahçe'nin oyuncu potansiyeli açısından sözüm yok"

'Başakşehir genetiğinden koptu'

"Başakşehir bugün genetiğinden koptu. İkinci golde sağ kanattan Isla gelirken Arda ve diğer isimler takip etmedi. Bu daha önce olmamıştı"

'Maçın özeti Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol'

"Maçın özeti Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol gösteriyor. Başakşehir maç analizi yaptığı zaman Abdullah Avcı bunu soracaktır. Rakip sağ bek gelmiş siz neredesiniz diyecektir?"

"Fenerbahçe stoper ikilisine bak. Neto-Neustadter ikilisi ile Fenerbahçe taraftarının dizleri titrer. Kurgu onların yapabileceği bir seviyeye geldi. Aykut hocayı hep eleştiriyoruz ama bu kez de ne kadar övsek az"

'Valbuena'nın adı geçti mi?'

Ahmet Çakar Başakşehir - Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Fenerbahçe, Başakşehir’e bu gece kör beygire hamut geçirir gibi geçirdi. Sürklase ettiler diyorum, başlığım bu. Fenerbahçe, Medipol Başakşehir’i sürklase etti. Bugün Beşiktaş kazandı, Galatasaray kazandı. Beşiktaş ve Galatasaraylılar, Fenerbahçe’nin galibiyetine şıkır şıkır sevindiler. Bugün Başakşehir sezonun en kötü, Fenerbahçe en iyi maçını oynadı.

"Volkan Demirel'i ibretle izledim..."

Başakşehir, Emre, Mossoro, Epureanu’nun eksikliğini hissettiler. Volkan Demirel’i de ibretle izledim. Volkan Demirel, ofsayt var yok… Yardımcı hakeme küfretti. Beşiktaşlı Caner hakeme küfretmişti. Bugün de Volkan Demirel, yardımcı hakeme a….k küfrünü etti. Karadeniz’de falan insanların birbirini vurduğu kelimeyi kullandı. TFF Başkanı ve milyonlarca futbolsevere sesleniyorum. Ben Volkan Demirel’in küfrünü gördüm.

"Hakeme arkası dönükken küfür eden Caner..."

Hakeme arkası dönükken küfreden Caner 4+2 maç ceza aldı. Bu ayrı bir tartışma konusu. Ben Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Sinkaflı konuşsam bana para cezası verilebilir. Cumhurbaşkanımız da sokaktaki simitçi de küfredebilir. Kahve içiyorum, elimdeki kahveyi döktüm. Hass… dedim. RTÜK bana para cezası verebilir. Her evde, kadın, erkek, çocuk, herkes küfredebiliyor. Masumane bir küfür. Madem Caner’e küfrettiği için ceza veriyorsanız, Volkan Demirel onun yüzüne bakarak, hakemin görebileceği şekilde küfretti. Buna illa da 4 maç versin demiyorum. Caner’e verdin. Volkan Demirel’e vermezsen olmaz.

Ahmet Çakar'ın Başakşehir - Fenerbahçe maçıyla ilgili diğer değerlendirmeleri için tıklayınız...

Sinan Engin'den Başakşehir - Fenerbahçe maçı yorumu

Beyaz TV yorumcusu Sinan Engin, 2-0 biten Başakşehir - Fenerbahçe maçını yorumladı. Engin, yardımcı hakeme küfür ettiği kameralara yansıyan Volkan Demirel'in sarı lacivertlilerin aldığı galibiyete gölge düşürdüğünü ifade etti.

Sinan Engin'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

 

"Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz, tartışmasız çok iyi bir oyun sergiledi. Adeta basan, koşan bir Fenerbahçe vardı sahada. Başakşehir takımında Attamah, Chedjou tam bir skandal. Orta sahada istenilen düzeni kuramadılar. Başakşehir takımı basan, organize olan bir takım görüntüsünden yoksun olup. Emre'nin olmayışı büyük faktördü. Emre oynasaydı Başakşehir kazanır mıydı, kazanırdı. Bu akşam bakın pozisyonu bile yoktu. Bugün rakibini hafife aldı Başakşehir takımı . Kısacası Aykut Kocaman'ı can-ı gönülden tebrik ederken; Abdullah Avcı için aynı şeyi söylemek istemiyorum"

Fenerbahçe bu akşam kaybetseydi eğer, şampiyonluğu kaybedebilirdi. Samandıra karışabilirdi. Bu akşam Volkan'ın kameralarda küfür ettiğinin görüldü söyleniyor. Ben buna karşıyım böyle bir kural yok . Bu kural kesinlikle değişmeli! Futbol adrenalini yüksek bir oyundur. Volkan PFDK'ya sevk edilebilir o ayrı bir şey ama futbolcunun deşarj olması gerekir. Bu kural gözden geçirilmeli. Futbolcu rahat bırakılmalıdır.  Volkan kendini gözden geçirmeli . "Volkan'cığım seni severim ama yapmaman gereken şeyleri yapıyorsun! Yapma bunu.

Her türlü küfüre karşıyız . Caner, kameralar tarafından tespit edilen küfür sonrası ceza yedi ve günah keçisi sayıldı. Aynı cezayı Volkan da görmelidir. Bu akşam Fenerbahçe'nin galibiyetine Volkan Demirel gölge düşürmüştür. Volkan bu akşam bir refleks şeklinde küfür etmiş olabilir. Kim ediyorsa küfür, burada Cenk Tosun da dahil PFDK'ya gönderilmelidir. Volkan gibi oyuncular daha dikkatli olmalıdır. Böyle oyuncuları kameralar takip ediyor.

Sinan Engin'in açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız. 

Senin için hazırladığımız haberler