M. Kemal Atakul Koşusu'nu Captain Fantastic Kazandı

İsa Kethüda
26.01.2023 - 11:47 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 11:51

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen M. Kemal Atakul Koşusu'nda kazanan belli oldu. Koşuyu Captain Fantastic kazandı. Detaylar.

M. Kemal Atakul Koşusu'nu Captain Fantastic Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen M. Kemal Atakul Koşusu'nu Captain Fantastic kazandı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte start aldı. 2023 yılı M. Kemal Atakul Koşusu'nu, Sema Ulaş'ın sahibi olduğu Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı.

6. galibiyet

Moz.Org.San.Tic.A.Ş. yetiştirmesi, Batuhan Ay'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkanın elde ettiği bu netice kariyerinin altıncı galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Bonny Bomb 2. oldu

Son derece keyifli bir mücadeleye sahne olan yarışın ikincisi Bonny Bomb (Hakeem - San Vicente / Victory Gallop) olurken, Make A Fire (Sidney's Candy - Hamarat / Unaccounted For) üçüncü, Jack Sparrow (Mendip - Marshmallow / Luxor) dördüncü, Anadolu Şahini (Luxor - Chaposa Strike / English Channel) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Captain Fantastic için bitiriş derecesi 1.23.96 olurken, farklar Burun - Burun - 1/2 Boy - 6 Boy şeklinde sonuçlandı. Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Batuhan Ay'a kupasını Dilara Ekşioğlu verdi. Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyeleri Gülnur Gülerce ve M. Kerem Alkan da katıldı.

Mehmet Kemal Atakul hakkında

1924 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Kemal Atakul, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam ederken, Davutpaşa Spor Kulübü’nde de futbol oynamaya başladı. 1944 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olan Atakul, futbol kariyerinin ardından 1960-1978 yılları arasında çeşitli dönemlerde sarı lacivertli kulüpte Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2014 yılında aramızdan ayrılan M. Kemal Atakul’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler