Maaşlarda kesinti olacak mı? Datome açıkladı...

05.04.2020 - 14:39 | Son Güncellenme: 05.04.2020 - 14:39

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko forması giyen Luigi Datome, koronavirüs salgını, NBA ve İstanbul'daki günleri hakkında Radio Rai'ye açıklamalarda bulundu.

"Ücretlerde bir kesintinin olması kaçınılmazdır"

Maaş kesintileri ile ilgili sözlerine başlayan Datome, "Artık antrenman yapmıyoruz ve maç oynamıyoruz. Kulüpler gişe ve TV gelirlerini kaybetti. Herkes gözünü açıp bu durumu görmeli. Dünyada ekonomik olarak zarara uğrayan tek sektör spor değil. Ücretlerde bir kesintinin olması kaçınılmazdır. Ancak koşullar hakkında herhangi bir bilgim yok. Çünkü önce devam edip etmeyeceğimizi anlamak zorundayız." dedi.

"Türkiye'de hâlâ bir kısıtlama yok"

İstanbul'daki günleri hakkında bilgi veren Datome, "Burada, diğer ülkelerde olduğu gibi. İtalya'da olanlara göre biraz geç kaldık. Fim zaten her şeyi gösteriyordu. Türkiye'de hâlâ bir kısıtlama yok, ama dünyada evden çalışmaya karar verenlerde var. Kuralalra saygı duyuyorum. İtalya'nın durumunu çok yakından takip ediyorum. Umarım her şey yakında biter." şeklinde konuştu.

"NBA deneyimim güzeldi"

Son olarak NBA'de Detroit'te geçirdiği günler hakkında konuşan İtalyan oyuncu, "O zamanlar çok yalnızdım. Çünkü ailem ve arkadaşlarımdan uzaktaydım. NBA deneyimim güzeldi. Büyümeme ve gelişimime yardımcı oldu. Olumsuz anlarda bile keyif aldım" ifadelerini kullandı.

Derleyen / İsa Kethüda

Senin için hazırladığımız haberler