Kayserispor maçı sonrası Abdullah Avcı'dan Uğurcan'a sitem!

Orhan Gülek
20.04.2024 - 21:54 | Son Güncellenme: 20.04.2024 - 23:06

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2-1 kazandıkları Kayserispor maçı sonrası kaleci Uğurcan Çakır'a sitemde bulundu. İşte detaylar...

Kayserispor maçı sonrası Abdullah Avcı'dan Uğurcan'a sitem!

Trabzonspor, Süper Lig'in 33'üncü haftasında deplasmanda Kayserispor'la karşı karşıya geldi. Müsabakayı konuk ekip Trabzonspor 2-1'lik skorla kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırdı.

Maç sonu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"Maçı belki daha farklı bir duruma getirebilirdik"

İlk olarak maçı değerlendiren Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Buraya geldiğimizde rakibin genel durumu ve bir an önce oradan çıkmak istiyor. İştahlı ve seyircisinin desteğiyle oynayacak bir takım. Biz de buna göre hem savunmada hem de hücumda neler yapabileceğimize çalıştık. Özellikle konu başlığı savunma arkasıydı. Bizim de yaratacağımız alanlar bir top ayağındaki oyuncunun çok mesafe katetmesi, iki topa değmeyen oyuncu çok değerli. Oyunun kilidini çözecek oyuncular bunlardı. Oyunun bütününde çok değerli organizasyonlar yaptık. Yapamadıklarımız da, topa sahip olduğumuz alanlarda çok gereksiz basit top kayıpları yaptık. Çok ciddi pozisyon vermedik ama. Maçı belki daha farklı bir duruma getirebilirdik. Pepe'nin tekrar bir performans yakalaması, gol atması... Enis'in tekrar dönüp gol atması. Takımın içinde Edin, Pepe, Enis, Bardhi, Berat... İnanılmaz takım organizasyonuna ve savunmasına yardım ettiler. Bunlar aynı zamanda bize hücumu da getiriyor. Takımı performansı için teşekkür ediyorum."

"Asist yapmıştı, bir de gol yedirdi"

Son dakikalarda yenilen gole değinen Avcı, "Son dakikada yenilen golde aslında ben kızdım o pozisyonda. Denswil çok müsaitti. Eren'e oynayıp, Eren'de kenara oynayacaktı. Dakika 89... Oradaki organizayonu öne oynamamız gerekiyordu. Geri döndük. Çünkü orada topa da rahat sahip olabiliyorduk. Uğurcan bu ülkenin çok önemli kalecilerinden ve milli takımımızın kalecisi. Asist yapmıştı, bir de gol yedirdi (gülerek). Bunlar var bunun içinde. " dedi.

İlgini Çekebilir
Fırtına, Kayseri'de esti!
Habere Git

"Trabzonspor olarak da bu kupaya talibiz"

Türkiye Kupası'na da değinen Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üçüncülük hedefimiz ve bulunduğumuz avantajı da bugün kazanmamız gerekiyordu. Ve rakibimizden de 4 puan önde olduğumuz süreci iyi değerlendirdik diye düşünüyorum. Önümüzde de çok ciddi hem üçümcülük hem de kupa var. Trabzonspor olarak da bu kupaya talibiz. Bunun için Çarşamba'ya kadar da iyi hazırlanmamız gerekiyor. Biz Trabzonspor'un kenetlenme zamanı. Camianın, taraftarlarımızın, yöneticilerimizin, biz teknik heyetin, personelin ve futbolcuların pozistif enerji ile herkesin birbirine destek olduğu bir kenetlenme zamanı. Onların da destekleriyle hedeflerimize koşmak istiyoruz. "

"Attığımız goller, çalıştığımız pozisyonlar"

Son olarak oyuncular hakkında tekrar bir değerlendirmede bulunan Avcı, "Attığımız goller, çalıştığımız pozisyonlar. Uğurcan Çakır bu ülkede bu topları en iyi atan kalecilerden bir tanesi. Rakibin de adam adama ve sırtında oynadığı için geride birtakım risklerde barındırabiliyor. Birebirler var, orada Enis'in hava hakimiyeti var, arkasında Pepe'nin inanılmaz bir koşusu, teknik kapasitesi ve vuruşu var. Umarım o da böyle devam eder ve takıma katkı sağlar. Thomas da hem içeride hem dışarıda asistleriyle katkılarına devam ediyor. Harika bir şey." dedi.

"Bu sağlıklı bir planlama değil"

Takvim hassasiyetine dikkati çeken Avcı, "Biliyorsunuz ocak ayında bütün takımlar 8-9 tane müsabaka oynadı. Hem ara transfer var, hem Afrika Kupası var, Türkiye Kupası çok yorucu ve yıpratıcı geçti. Sonrasında da geçen hafta itibarıyla milli takım arasıyla beraber devam eden süreçte 26 günde 2 maç oynadık. Bir futbol takımı açısından sağlıklı değil. Bundan sonraki süreçte herhalde mayısın 26'sına kadar haftada yine 3 maç oynayacağız. Bu sağlıklı bir planlama değil. Gelecek sene itibarıyla bunun daha iyi olmasını rica ediyorum. Daha dikkat edilmesini istiyorum." diye konuştu.

Taraftarın kendileri için çok değerli olduğunu kaydeden Avcı, olumlu destek verdiklerinde kendilerini yukarı çektiklerini sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler