Montella'dan 1-0'lık Karadağ maçı sonrası rotasyon mesajı

12.10.2024 - 00:20 | Son Güncellenme: 12.10.2024 - 00:33

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar B Ligi Grup 4'teki üçüncü maçında Samsun'da karşılaştığı Karadağ'ı 1-0 mağlup etti. Maç sonu A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella değerlendirmelerde bulundu.

Montella'dan 1-0'lık Karadağ maçı sonrası rotasyon mesajı

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar B Ligi Grup 4'teki üçüncü maçında Samsun'da karşılaştığı Karadağ'ı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Millilerimiz, gruptaki yenilmezliğini ve aynı zamanda liderliğini sürdürmeyi başardı.

Maç sonu A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella değerlendirmelerde bulundu.

"Uluslar Ligi B Ligi'nde en genç takım biziz"

Montella, "Olgunluk testi oldu bizim için. İlk yarıda gol atabilirdik ama atamadık. Takımı maçın başından sonuna kadar çok beğendim. Golü attıktan sonra riske girmeden oynadık ve kazanmasını bildik. Bu maçta 29 şutumuz var. Bu bir rekor. Uluslar Ligi B Ligi'nde en genç takım biziz." dedi.

"70'ten sonra bu tarz maçlar farklı bir maça bürünüyor"

Maç öncesi futbolcularla konuştuğunu dile getiren Montella, "Maçtan önceki toplantımızda aceleci olmamamız gerektiğine dair konuştum. Her seferinde söylediğim bir cümle var, 70'ten sonra bu tarz maçlar farklı bir maça bürünüyor. O yüzden oyuncularımı tebrik ettim." dedi.

"Ben çok memnunum"

Oyuna sonradan giren Kenan ve İrfan Can hakkında Montella, "Ben çok memnunum. Maçlardan önce kararsız kaldığınızda yedek kulübenizin bu kadar güçlü olması memnuniyet veriyor. Her seviyede takımın farkını sonradan giren oyuncular belirler." dedi.

"İster istemez değişikliğe gitmek zorundasınız"

Yoğun fikstüre de değinen Montella, "Orta açtığında isabetsiz olmasının sebebi belki pozisyon alamamanız. Tamamiyle isabetsiz ortalar açıyoruz diyemem. 3 günde 1 oynadığınızda tüm futbolcular fiziksel enerjilerini toparlayamıyor. Hatırlarsanız Galler maçından sonra da 5 oyuncu değiştirmiştik. İster istemez değişikliğe gitmek zorundasınız. Gelecekte de umarım 4 günde 1 oynanır bu tarz maçlar. Çok fark yaratacaktır." dedi.

"Böyle kalitemiz yükseldikçe ben de 11 yaparken zorlanacağım"

Rotasyon yapacağını ifade eden Montella, "Ortalarda kaliteyi arttırabiliriz. Ama pozisyon almayı da daha iyi yapabiliriz. Aslında ortalar çok düşük kaliteli değildi. Kadro kalitemiz gün geçtikçe yükseliyor. İlk 11'i yaparken çok zorlandım. Her takımda fark yaratan futbolcular sonradan giren futbolculardır. Böyle kalitemiz yükseldikçe ben de 11 yaparken zorlanacağım." dedi.

"Arkamızda hissettik herkesi"

Taraftara ayrı bir parantez açan Montella, "Harikulade bir atmosfer vardı. Maç başlamadan öncesinden itibaren tezahürata başladılar. Arkamızda hissettik herkesi. Onlar için bu galibiyeti aldığımız için çok mutluyuz." dedi.

"1 senedir bu konuyla alakalı konuşuyoruz"

"Milli Takım'da santrfor sorunu var mı?" sorusuna ise Montella, "Bu soruyu özlemiştim. 1 senedir bu konuyla alakalı konuşuyoruz. Türkiye'deki ofansif futbolcuları kötülemek istemiyoruz. Öyle bir eksikliğimiz yok. Her oyuncu gole gidebiliyor. Bugün de İrfan gol attı. Yeter ki gol atalım ve kazanalım." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler